header 2023-08 homepage 11 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 3 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 21 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

MD1 kampioen……en afscheid van Coby…

18-6-2012  | Op zaterdag 9 juni was het zover….onze meisjes D1 konden opnieuw een seizoenshelft afsluiten met een kampioenschap, deze keer in de eerste klasse meisjes D1……eigenlijk kon het al niet meer mis gaan want ze stonden al ruim genoeg voor op nummer 2, maar toch. Het werd een mooie en sportieve wedstrijd tegen DES uit Kaatsheuvel, op eigen terrein en (met dank aan de coaches van de jongens C1 !!!) ook nog op het eigen hoofdveld.

MD1 kampioen

Na een 2-0 voorsprong konden we langs de kant al genieten van de voorpret van het feestje voor de meiden…. maar het werd nog spannend toen DES in de 2e helft 2-1 scoorde en er flink tegen aan ging in de aanval. Het mocht niet meer baten voor DES en dus barstte er een klein feestje los na afloop waarbij de meiden zingend "Coby bedankt!” het veld afhuppelden……

Een feestje dat tegelijk een afscheid betekende……afscheid van Moniek Heurman die haar schaats- en skeeler-carriëre nu fanatiek oppakt en ook afscheid van Coby, die na 35 jaar trouwe dienst aangaf komend jaar niet meer door te gaan met het trainen van de meiden ……Wat zullen de meiden haar gaan missen!!! (en de ouders langs de kant ook….)


Na deze overwinning mochten de meiden nog meedoen aan een afsluitend toernooi op zaterdag 16 juni in Vlijmen, voor een aantal kampioensteams in de zuidelijke regio’s. Het was een leuke sportieve dag waarbij de meiden meer tegenstand hadden dan tijdens de competitie wedstrijden. Het ging er erg fanatiek aan toe…. de eerste wedstrijd werd met een mooi gelijkspel met 2-2 afgerond, maar daarna bleken de tegenstanders toch wel duidelijk sterker dan onze meiden. En zo verloren ze ook weer eens, met heel veel inzet en passie en vooral speelplezier…..maar eerlijk is eerlijk…..verliezen van sterkere tegenstanders is helemaal niet erg….


We hopen dat het hockeyplezier blijft bestaan , zodat we volgend jaar weer kunnen genieten van leuk en sportief hockey met de nodige gezelligheid onderling!


Namens alle ouders, coaches en meiden van het MD1 team……voor Moniek een oprecht dankjewel voor je inzet de afgelopen jaren en vooral veel succes met schaatsen en skeeleren!!!


En natuurlijk voor Coby:


BEDANKT voor ALLES, we zullen je ontzetten missen!!!! Maar we nemen vooral mee wat je ons hebt geleerd de afgelopen jaren: techniek, teamgeest en vooral plezier in het hockeyspel!