header 2023-08 homepage 21 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 11 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 3 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Jeugdplan

4-5-2013  | 

Jeugdplan

Zoals in de afgelopen maanden reeds aan gerefereerd heeft HC Berlicum besloten de opleiding van onze jeugdteams centraal te stellen en flink in te zetten op verdere verbeteringen op dit vlak en wel in de gehele breedte. Wij vinden het belangrijk dat alle spelers de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen en dat er een goede spreiding van alle jeugdteams over de verschillende klassen ontstaat, zodat iedere speler zoveel mogelijk op zijn of haar eigen niveau kan spelen.

Door een sterke groei van onze jongste jeugd, de hoeveelheid aan beginnende trainers, beperkte hockeykennis en een gebrek aan begeleiding hebben wij besloten de komende jaren extra te gaan investeren in trainings- en coachingsbeleid, ontwikkelling van een meerjaren plan en de begeleiding van onze trainers. Daarnaast zullen wij ons richten op het ondersteunen van de verdere groei van onze jeugdafdeling, goed gedrag op en rond de velden, het stimuleren van de betrokkenheid van onze spelers en de inzet van de ouders en de doorstroming van onze jeugd richting de senioren.

Hoe gaan wij dit concreet invullen?

1. Opstellen van een duidelijk jeugdbeleid 2013-2017, breed gedragen binnen de club

2. Transparantie in richtlijnen en selectiebeleid

3. Aanstellen van een trainings/jeugd coordinator per groep (trainende mini's, keepers, jongste jeugd en jeugd)

4. Faciliteren van trainers en coaches met aandacht voor gestructureerde trainingsplannen en "leerthema's”

5. Frequente communicatie en afstemming binnen de hele club

6. Inrichten aparte training voor alle keepers binnen de jeugd

Inmiddels zijn wij al hard bezig met de voorbereidingen voor het aankomende seizoen en zullen u met enige regelmaat informeren over de vorderingen op het vlak van beleid, teamindelingen en trainers-en coaches bijeenkomsten. Daarnaast zullen de beleidsplannen, overzicht commissieleden, (jeugd)jaaragenda en andere nuttige informatie zoveel mogelijk beschikbaar worden gesteld via onze TC pagina op de website.

Voor eventuele vragen kunt u zich richten tot de TC. Daarnaast willen wij van de gelegenheid gebruikmaken eenieder extra aan te moedigen je aan te melden als trainer, coach of voor een andere rol als vrijwilliger bij onze vrijwilligerscoördinator, Mireille Jetten: [email protected].

Rest ons iedereen te enthousiasmeren om in grote getale te komen kijken naar het startschot voor de "shoot out clubkampioenschappen” op 12 mei a.s. en tevens onze Heren 1 een stap dichter naar het kampioenschap te schreeuwen!

De Jeugdcommissie

PS zie ook hier voor meer achtergrondinformatie over dit onderwerp, doelen, plannen, beleidstukken van de Technische commissie, etc.