header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Keeperstrainingen HC Berlicum

1-9-2013  | 

De rol van een goede keeper wordt nog al eens onderschat. Vaak wordt gedacht dat goede veldspelers vele malen belangrijker zijn voor het winnen van een wedstrijd dan een goede keeper. Het blijkt nu echter dat veruit de meeste hockeywedstrijden worden bepaald door het wel of niet scoren van strafcorners. In elke strafcorner is de keeper de speler bij uitstek die een doelpunt kan voorkomen en dit geeft maar eens aan hoe belangrijk een goede keeper is. Verder ligt het natuurlijk voor de hand dat ook bij velddoelpunten de keeper een essentiële rol speelt. Een goede hockeykeeper houdt zijn team op de been als het dreigt om te vallen en leidt zijn team op deze manier naar de
overwinning.

We zijn dan ook erg blij dat we vanaf het komende seizoen 2013-2014 een start kunnen gaan maken met de keeperstrainingen vanaf de D-teams.

Hiervoor hebben we 2 ervaren keepers bereid gevonden,
Henny van Zijl ([email protected])
Christy van den Broek ([email protected])

Zij zullen tijdens het lopende trainingsseizoen elke dinsdag van 18 uur tot 20.15 uur training geven aan alle keepers vanaf de D-teams.

Voor de E6 en E8 tallen zal er 3 keer per jaar een keepers-clinic worden georganiseerd.

Dinsdag 20 augustus a.s. zullen de keeperstrainingen starten.

De eerste training zal met name in het teken staan van kennismaking en het maken van afspraken. Neem die dag alvast wel je keepersspullen mee.

Zie in bijgevoegd bestand de indeling van de teams. Zoals jullie daar kunnen lezen heeft elke keeper om de week keeperstraining.

Verder zijn wij nog op zoek naar actieve en keepers in ruste die een rol willen spelen bij de verdere ontwikkeling van de keepersschool, het geven van trainingen of clinics voor E-Jeugd.

Aanmelden hiervoor kan via: [email protected]

Mochten er nog vragen zijn, kun je deze mailen naar de bovengenoemde trainers of naar [email protected]