header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Even voorstellen; André van Ombergen

29-9-2013  | Mijn naam is André van Ombergen, ben 48 jaar oud en woon in Drunen. Ik ben getrouwd en heb 2 (hockeyende) dochters. Mijn ‘hockeyleven’ ben ik begonnen bij Leonidas in Rotterdam, alwaar ik ook de eerste stappen op het gebied van het coachen en trainen heb gezet. In 2005 zijn wij verhuisd naar Drunen en zijn wij lid geworden van MHC Drunen.

Bij MHCD heb ik tal van functies verricht, waaronder lid van de technische commissie, zaalhockeycoördinator, trainingscoördinator en trainer/coach van diverse jeugdteams (C1 – B1 – A1)  en van Dames 1. Daarnaast ben ik een jaar trainer/coach geweest van Vlijmen Heren 1.

Hockey vormt mijn belangrijkste hobby en daarom heb ik ook diverse trainers-/coachcursussen gevolgd. Wat je doet, moet je immers proberen goed te doen.

Bij HC Berlicum ga ik dit seizoen aan de slag bij de ondersteuning van TC, coaches en trainers. De ondersteuning van de TC bestaat vooral uit de concrete invulling van het lange termijn plan. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan het ontwikkelen van een selectiebeleid.

Voor de coaches gaan we coachavonden organiseren waarbij kennisuitwisseling en de ontwikkeling van de jeugd centraal staan. De trainers worden ondersteund bij hun trainingen doordat we gaan werken met een opleidingsplan. Ook worden er activiteiten aangeboden waarbij we de trainer gaan ‘trainen’.

De eerste contacten met deze club geven mij aan dat er veel enthousiaste leden zijn die aan de slag willen. De basis is gelegd. We gaan het nu verder invullen.

Graag zie ik jullie op of rondom het veld.