header 2017-2 homepage.jpg
 
 

Team in de spotlight - MF1

25-3-2014  | De enthousiaste meiden van de MF1 zijn natuurlijk de meiden van de MF1, maar eerder waren zij al de meiden van de MF3 en vorig seizoen zelfs de meiden van de MF5. Dit vrolijke team bestaat uit 7 fanatieke hockeymeiden uit Berlicum en Empel die nu voor het tweede jaar met elkaar spelen.

De weg die ze daarbij afgelegd hebben is waarschijnlijk herkenbaar voor veel andere teams en begeleiders. Aan het begin van ons eerste seizoen, na slechts een enkele training en nog nauwelijks op de hoogte van spelregels werden we volledig verrast in onze eerste kennismaking met het 3 tegen 3 hockey op twee veldjes en volledig van de mat gespeeld door onze ervaren tegenstandsters. Echter, het spelplezier stond (en staat nog steeds) voorop dus de teleurstelling was snel verdwenen. Maar de dames beschikken ook over gezonde ambitie en al snel kregen we het spelletje door (en na iets meer tijd de coaches Regina en Terry ook). Inmiddels, gepokt en gemazeld in de F en na de nodige trainingsarbeid, overkomt juist onze tegenstander dat wel eens.Tijd om de ladies van dit MF1 team aan jullie voor te stellen:
Roos "Stofzuiger” Vogels: Veelal achterin te vinden met hockeystick van beton. Voor geen tegenstander bang. Aanvallend sterk met lange rushes vanuit het achterveld die de tegenstander vaak kansloos laat.
Maud van de Ven: Jong maar multi-inzetbaar talent uit Empel. Veel belangrijker dan ze zelf soms denkt. Verbindingsspeelster die anderen het scoren mogelijk maakt.
Lisa van Mensvoort: Geen familie van de sloper uit Veghel, maar wel tactisch sloper van de tegenstander. Natuurlijk talent voor op de juiste plaats staan en die haar doelpuntjes meepikt.  
Bente "Pitbull” Pennings: Compact maar levensgevaarlijk aanvalsprojectiel dat zich vastbijt in de tegenstander en niet loslaat voor ze de bal heeft. "Ach, wat een lief klein meisje” wordt vrolijk afgestraft met vele doelpunten.
Fenna Beekwilder: Glimlach van het team. Ontwakende hockeybloem met groeiend zelfvertrouwen die grenzen van het eigen talent nog moet ontdekken, maar zichzelf soms verrast door haar eigen kunnen.
Carmen van Lieshout: Echte kilometervreter. Dol op rennen en springen en als gevolg daarvan overal op het veld te vinden. Let op: Niet uitlenen aan de tegenstander! Scoort dan glimlachend 6 doelpunten tegen haar eigen team.
Tessa "Tik-Tak” Boukehili: Officieel de Benjamin van het team, maar onnavolgbare pingelaar die tegenstanders tot waanzin kan dribbelen. Volgens geheime bronnen geboren met bitje in de mond en hockeystick in de hand.

Nu is samen hockeyen bij de MF1 waanzinnig leuk, en scoren is cool, maar F-jes spelen wel op zaterdagochtend 09:00. Gelukkig beschikken de meiden over  een vaste schare van ouderlijke fans die de meiden elke week opnieuw langs de lijn weer hartstochtelijk aanmoedigen.

Na de zomer spelen we in de E. Deze laatste competitiehelft is een mooie gelegenheid om te laten zien dat we daar helemaal klaar voor zijn. Vooral als we goed voor elkaar knokken en kunnen laten zien dat we in 3 tegen 3 situaties iedere keer weer de tegenstander kunnen verslaan door slim over te spelen. Kom dan maar op met die 6-tallen. De MF1 gaat ervoor!