header 2023-08 homepage 3 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 11 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 21 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Vrijwilligers aan het woord - Sjors Nuijten en Niels Veenhuysen

25-3-2014  | Stel je eens voor...
Hallo HCB’ers, wij zijn Sjors Nuijten en Niels Veenhuysen. We spelen allebei in Heren 1 van HCB. Sjors speelt voor het derde jaar in dit team en voor Niels is dit zijn eerste jaar. Wij zijn dit jaar voor het eerst trainer/coach van JD1. Voor de winter is JD1kampioen geworden in de eerste klasse. En op dit moment speelt dit team in de sub-topklasse.

Waarom zijn jullie vrijwilliger geworden en wat doen jullie als vrijwilliger?
We zijn door HCB aan het begin van het seizoen gevraagd om JD1 te trainen en coachen. Het beleid van de club is om spelers van heren 1 en dames 1 zoveel mogelijk in te zetten als trainers en of coaches van de eerstelijns teams. En zo zijn ze bij ons terecht gekomen. Niels is inmiddels voor het 4e jaar trainer bij HCB. Hij is begonnen met het trainen van JE3. Voor Sjors is dit het eerste jaar als vrijwilliger bij HCB. Hij heeft hiervoor bij Hockeyclub Rosmalen verschillende teams getraind.

Het team van JD1 bestaat voor een groot gedeelte uit 2e jaars D. Maar ook jongens die voor het eerste jaar op een groot veld spelen. Daarom zijn we begonnen met het oefenen van wedstrijdsituaties. Wat doe je in de aanval, op het middenveld en in de verdediging.  We konden al snel zien dat de jongens de trainingen goed oppikten en lieten zien in de wedstrijd wat ze geleerd hadden.
Binnen dit team is nog een vrijwilliger. Dit is een vader van een van de spelers, Dick Gierlings. Hij is de manager van het team en regelt alle randzaken zodat wij ons helemaal kunnen richten op de jongens en de trainingen.

Wij geven onze stick door aan?
Wij geven de houten stick door aan Albert van der Scheur, manager van Heren 1 van HCB.