header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Terugblik winterhockey 2014

11-4-2014  | Al enkele jaren organiseren verschillende hockeyverenigingen gezamenlijk een winteraanbod voor haar jeugdleden. Deze zgn. wintercie bestaat uit actieve leden van HDL, MHCHeesch,  Berlicum en dit jaar is ook Hopbel aangesloten.

Inmiddels  breidt  het aanbod zich langzaam uit en de organisatie krijgt zelfs enige routine. De gezamenlijke wintercie heeft onlangs geëvalueerd en kan tevreden zijn over de sportieve inzet van iedereen (spelers, coaches, helpende ouders en fluiters!!!) in deze periode. Hierbij een overzicht van de winteractiviteiten.

750 oliebollen voor de E-tjes
Een nieuwe activiteit dit jaar was het oliebollentoernooi voor alle E-jeugd. Dit was tevens  de start van het winterhockey voor de E-jeugd. Het  toernooi werd georganiseerd door Hopbel in de sporthal van Schijndel.  Voor de 28 teams (en ouders) die meededen zijn er ruim 750 oliebollen gebakken.  Kortom, na elke wedstrijd werden er maar liefst 15 oliebollen weggewerkt! De sfeer was opperbest en niemand heeft honger geleden. Bijna alle E-jeugd van de betrokken verenigingen heeft meegedaan. Voor herhaling vatbaar!

Vervolgens heeft HDL in de zaal van Bernrode op 12 januari, 26 januari en 9 februari  onderlinge wedstrijdje georganiseerd voor de E-teams.  Elk team speelde op een wedstrijddag 2 zaalhockeywedstrijden.  De aanwezigheid dit jaar van echte zaalhockeybalken en (i.p.v.  2 pionnen) een waar goal, was een prettige verbetering t.o.v. voorgaande jaren. De kinderen hadden zichtbaar plezier in het zaalhockey. Kortom een mooie manier om gedurende de winterstop door te kunnen hockeyen.

125 cupcakejes voor de elftallen
Net als andere jaren organiseerde MHC Heesch de zaalhockeywedstrijden voor de jeugdelftallen. Dit jaar is de opzet  gewijzigd.  Er is gekozen voor een onderlinge competitie. Met behulp van  het internetprogramma toernooi.nl  is  deze competitie onder de naam HBH-Zaalhockeycompetitie 2013-2014 georganiseerd. Met dit programma werden de  wedstrijden gepland, uitslagen bijgehouden en gecommuniceerd met de coaches. 

Er hebben maar liefst 42 teams meegedaan met deze competitie. Elk team zat in een poule met 4 of 5 teams. Op 13 speeldagen in de zaal ‘t Vijfeiken in Heesch en de Overbeek in Nistelrode zijn er zo’n 90 wedstrijden gespeeld. Op de afsluitende finale dag kregen alle winnaars een prachtig versierd cupcakeje en een team foto.

Aanvullend op de zaalhockeywedstrijden  heeft Hockeyclub Berlicum op 25 januari en 15 februari het "balkentoernooi”  op haar buitenvelden  georganiseerd. De eerste dag deden er 15 teams mee, de tweede dag maar liefst 24 teams.  Het was weliswaar koud maar dit jaar gelukkig geen sneeuw en vorst. Beide dagen gingen door! Door met balken kleine veldjes te maken werden ook hier de regels van het zaalhockey toegepast. Elke wedstrijd werd afgesloten met shoot-outs. Het waren  leuke dagen, gezellig muziekje buiten, broodje knak …… en de dag eindigde met een echte prijsuitreiking.  De winnende teams gingen met zeer  originele prijzen naar huis. Wie wil nu niet met zijn of haar team een bootcamp winnen. Als de teams dat vooraf hadden geweten.........

Voor winter 2014-2015 denken we aan een vergelijkbare opzet.  Hebben jullie andere suggesties, opmerkingen of aanbevelingen? Laat het ons weten!

Contactpersonen per vereniging:
Mixed hockeyclub HDL, Erik Koopman 0413-293508 / 06-54982714
HC Berlicum, Annemarie van den Heuvel 073-5034687 / 06-31564159
MHCHeesch, Miron van Soest 0412-617280 / 06-12235377
SMHC De Hopbel,  Marcel van Dijck 06-51411531