header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Grande finale

3-6-2014  | Afgelopen zaterdagmiddag, 24 mei 2014, speelde meisjes C2 bij Den Bosch de laatste wedstrijd van het seizoen. Op het bovenwinds naast ons gelegen veld speelde Den Bosch heren 1 onder massale belangstelling (met hoempaband en rookpotten) om in de hoofdklasse te blijven. Oranje nevel dreef dreigend onder trommeldreunen en woest geschreeuw over ons veld. Een decor voor helden.

Het werd de hel. Voor Den Bosch. Nog nooit hadden we zo dik gewonnen. Nota bene op een waterveld dat vlak voor de wedstrijd gesproeid werd. Voor Den Bosch wekelijkse kost, voor ons een nieuwe dimensie. Het duurde even om te wennen aan het stuiteren van de bal, maar toen veegden we Den Bosch van hun eigenste 3D-veld. Vrouw van de wedstrijd was Nienke, die de laatste wedstrijden helemaal los is gekomen en wederom beter speelde dan ooit tevoren. Ook Sophie schitterde door een goal te maken in haar afscheidswedstrijd. Helaas keurde de scheidsrechter die af, maar wij tellen hem gewoon. 

Iedereen speelde lekker fel en er werd goed gecombineerd. Esmee, die met haar turbosprintjes zo langzamerhand echt naar de dopingcontrole moet, had kennelijk ook  de anderen aan haar racebrandstof laten lurken. Hinda speelde weer prima achterin, waar zij een hoop gevaarlijke uitvallen van Den Bosch stopte. Dominique greep een paar keer goed in. Femke buffelde prima op links en sloeg de strafcorners aan op Sanne die met haar stick lekker terug hakte als Den Bosch dat deed. Wieke had de halve fles kerosine van Esmee leeggeslobberd en speerde een paar keer met honderd kilometer per uur terug bij tegenaanvallen van Den Bosch.
Caelle kwam een paar keer goed tussenbeide toen Den Bosch wilde combineren en Fenna ging zoals altijd rechtsvoor lekker op de brommert iedereen voorbij. Danique had stiekem haar eigen heupflesje kerosine opgelebberd en stofzuigerde achterin en op het middenveld. Fietje scoorde twee goals (1 hele mooie voluit in de loop geslagen) en Laura  vijf (1 hele harde vanaf rand cirkel in de hoek). Eindstand 7-0. Eigenlijk 8-0 dus. Prachtige afsluiting van het seizoen.
 
Omdat Sophie afscheid nam, en omdat ook de rest van het team voor het laatst in deze samenstelling speelde, hebben we na afloop teamfoto’s gemaakt. Veel lachende dames, maar met al die beugelbekkies en andere uiterlijke onvolkomenheden ziet zelfs Google’s Deep Face er geen gezichten meer in. Niet te taggen. Alleen de teamfoto’s waar ook Jan-Hein en ik op staan kunnen door de beugel. Geeft niks meisjes. Over een jaar of tien zijn jullie toonbaar, en het innerlijk is ook belangrijk. Bijgevoegd een foto van Team IJzerhandel.


 
Na afloop zijn een paar meisjes nog blijven kijken naar het restant van de wedstrijd van Den Bosch heren 1.  Beetje traag spel,  maar wel gezellig.
 
Sophie, namens iedereen, bedankt voor je inzet. De rest, namens de coaches, in welk team je volgend jaar ook komt, veel plezier.
 
Jan-Hein, Roland en Rob: namens de meisjes en de ouders bedankt voor jullie inzet dit seizoen. Jan-Hein en ik waren zeer verrast door de bakken Belgische bonbons  en flessen Petrus Pomerol die we na de wedstrijd van de meisjes kregen. Hoe was de AA bij de zaterdagtenniscompetitie Roland?
 
Siebold

Op de foto, staand vlnr: Nienke van Uijen, Caelle Erven, Laura de Vries, Wieke Hendriks, Hinda van Putten, Fietje Kruijssen en Femke de Groot.
Zittend vlnr: Dominique Marques, Sophie van der Dussen, Danique Somers, Fenna Dortmans, Sanne le Blanc en Esmee de Haan.