header 2023-08 homepage 3 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 11 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 21 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Special: damesteam maandagavond

3-6-2014  | 
Sinds een tijdje kleuren felroze sokken het hockeyveld op de maandag avond. Een flink aantal fanatieke vrouwen vormt het maandag-avond dames team. We zijn natuurlijk nieuwsgierig naar het hoe en wat!

Waarom is dit maandavond team opgezet?
Afgelopen jaren hebben een aantal vrouwen gehockeyd bij HDL. We reden iedere maandag naar Heeswijk en terug om daar te trainen of een wedstrijd te spelen. Tot onze voorzitter ons vroeg een team in Berlicum op te starten. Zo gezegd zo gedaan.

Uit hoeveel dames bestaat jullie team en spelen jullie ook wedstrijden?
Er waren een heel aantal jonge huismoeders die graag wilde hockeyen maar niet de hele zondag van huis wilden zijn.  Het hele team groeide al snel uit tot een kleine twintig dames. Het grootste aantal met hockeyervaring en ook een aantal die nog nooit een stick had aangeraakt. Eens in de drie weken ongeveer spelen we een wedstrijd de andere weken krijgen we training.

Wij begrepen dat er nogal wat blessures opspelen, toch de leeftijd?
Ja we worden er helaas niet jonger op en zijn allemaal de 40 gepasseerd, dus zeker in het begin waren er veel geblesseerden. Ik denk dat onze spieren soms weer aan wat beweging moesten wennen. Maar nu gaat het goed  en staan we met de wedstrijd met een grote groep langs de kant elkaar aan te moedigen.

Wat maakt het spelen in dit team zo leuk?
Als je van een potje hockey houdt op welk niveau dan ook is het al erg gezellig. We zijn stiekem allemaal best fanatiek. Twintig dames bij elkaar is natuurlijk al leuk ook, vooral de derde helft onder het genot van een lekker wijntje.

Enne hoe zit het nu precies met die trainer van jullie, wat horen we daar toch allemaal over?
Ja Thomas, haha. Toen hij begon ons training te geven,  heeft hij waarschijnlijk gedacht een paar leuke jonge hockeydames te trainen. Maar ze bleken toch iets ouder. Maar ondanks alles zet hij toch door!! Thomas is er altijd, hij traint en coacht tijdens de wedstrijden, we kunnen niet zonder hem. En hij is natuurlijk ook erg leuk om te zien.