header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Indeling van minioren- en jeugdteams komend seizoen zijn rond

18-6-2014  | Beste spelers en speelsters van HC Berlicum,

De indeling van de minioren- en jeugdteams voor komend seizoen zijn rond.
De leden van de Technische Commissie hebben gedurende het hockeyseizoen veel informatie gekregen over de spelers en speelsters (beoordelingsformulieren, gesprekken met trainers en coaches, eigen waarnemingen en de open selectietrainingen). De Technische Commissie heeft iedereen ook dit jaar binnen de mogelijkheden zo goed mogelijk proberen in te delen met oog voor o.a de volgende criteria: prestatieteams, ‘vriendjes en vriendinnetjes’, school en/of sociale leeftijd.

Voor de meer prestatiegerichte teams bij D, C, B en A zijn selecties samengesteld, waarbij wegens ruime keuze in de leeftijdsgroep bij de meisjes D en C de eerste 2 teams als prestatiegerichte teams worden aangemerkt.

Het selectiebeleid staat hier beschreven.

Via onderstaande links kan je de teamindeling voor seizoen 2014/ 2015 bekijken:


Teamindeling Senioren

Veel hockeyclubs verliezen leden bij de overstap van de A-jeugd naar de senioren. Het studentenleven en het leeftijdsverschil tussen de A-junioren en senioren zijn hiervan de belangrijkste oorzaken. De Jong Senioren competitie biedt een oplossing. Doordat zowel het eigen team als de teams van de tegenstanders uit leeftijdsgenoten bestaan, is er onderling een betere aansluiting en dus meer plezier in het hockey. Aankomend seizoen start HC Berlicum met 2 teams die gaan deelnemen in de 18+ competitie, het huidige MA1 en JA1 team van HC Berlicum.

Voor het volgend seizoen gaan de volgende teams op zondag spelen:  
Heren 1, Heren 2, Jong senioren Heren
Dames 1, Dames 2, Jong senioren Dames

Voor het volgend seizoen gaan de volgende teams op Maandag spelen:
Maandag avond Dames competitie.

Voor het volgend seizoen gaan de volgende teams op Woensdag spelen:
Trimhockeyers.

De invulling van alle seniorenteams is nagenoeg rond en zal naar verwachting voor vrijdag 27 juni op de website geplaatst worden.

Mocht je naar aanleiding van de nieuwe teamindeling vragen hebben dan kun je per email reageren . De verschillende lijncoördinatoren zullen de vragen over (het proces) van de indeling beantwoorden.

Senioren:  Rien van Rosmalen: [email protected]
AB-jeugd: Natasja Steenbergen: [email protected]
C-jeugd:   Helwin Teunissen: [email protected]
D-jeugd:  Steven Poppelaars: [email protected]
E-jeugd:  Patrick Verhoeven/Mario van de Ven: [email protected]
5. F-jeugd: Cindy Deley: [email protected]

Coaches en trainers
Nu de indeling van de teams bekend is, zijn we weer druk bezig een trainingsschema op te stellen voor het komende seizoen. Gezien het grote aantal teams zijn we op zoek naar leden en niet-leden die graag training willen gaan geven of een meer begeleidende of coördinerende rol zouden willen vervullen binnen trainingen.
Natuurlijk proberen we zo veel mogelijk bestaande trainers en coaches weer in te zetten voor onze nieuwe teams.

5 Juli: Let’s roll
Alle jeugdteams van het komende seizoen worden met hun ouders per brief uitgenodigd om op 5 juli op de club aanwezig te zijn. Terwijl de jeugdteams het veld op gaan voor allerlei hockeyactiviteiten en een teamfoto, verdelen de ouders in het clubhuis de rollen rondom de teams en de overige vrijwilligerstaken. Vervolgens vullen de ouders de taken in op het teamformulier dat wordt ingeleverd bij een lijncoördinator of bestuurslid. Het bestuur verwacht alle jeugdteams en hun ouders op deze bijeenkomst te verwelkomen.

Binnenkort ontvangen alle ouders en spelers hierover een persoonlijke uitnodigingsbrief met aanmeldingsformulier. Lees meer over Let's roll.

Voor vragen over de nieuwe manier van vrijwilligerswerving kun je terecht bij Mireille Jetten, onze vrijwilligers coördinator, [email protected].

Met sportieve groet namens de TC