header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

JC1 omarmt 'Shake Hands'...

14-9-2014  | 

Vanaf dit seizoen stimuleert de KNHB alle hockeyverenigingen in Nederland om het Shake Hands programma te omarmen en het een vast onderdeel van iedere wedstrijd te maken. Shake Hands is een initiatief vanuit alle Noord-Hollandse verenigingen dat afgelopen seizoen gestart is. Het programma heeft als doel om Sportiviteit & Respect zowel voor, tijdens als na de wedstrijd te bevorderen. Enkele verenigingen uit andere districten zijn uit zichzelf begonnen met Shake Hands, zoals LOHC, Victoria, Nijmegen. Een succesvol initiatief dat is ontstaan vanuit verenigingen wordt natuurlijk graag omarmd door de KNHB en daarom wil de bond dit seizoen Shake Hands landelijk uitrollen! 


JC1 heeft vandaag het goede voorbeeld gegeven en heeft voorafgaand aan de wedstrijd tegen Etten-Leur JC1 het Shake Hands principe toegepast.


Wat houdt Shake Hands in?

Eigenlijk zijn het hele makkelijke en voordehand liggende acties die voor veel spelers, coaches en scheidsrechters bekend in de oren klinken. Concreet houdt het voor de teams, coaches en scheidsrechters het volgende in:

1. Ontmoeting: Bij de toss schudden de aanvoerders en de arbitrage elkaar de hand om elkaar een sportieve wedstrijd te wensen. Zo’n vast moment komt er nu ook met coaches. Zowel arbitrage als coaches worden gestimuleerd elkaar de hand te schudden. Toenadering staat centraal.

2. Voor de wedstrijd: Bij aanvang van iedere wedstrijd vormen alle teams een line-up. De spelers doen dit door een rij te vormen bij de middenlijn en achter elkaar aan te lopen en de tegenstander de hand te schudden. De scheidsrechter moet ervoor zorgen dat er qua tijd ruimte is voor Shake Hands. Shake Hands vindt net voor aanvang van de wedstrijd plaats.

3. Na de wedstrijd: Na iedere wedstrijd geven alle spelers, coaches en beide scheidsrechters elkaar een hand om te bedanken of te feliciteren.

4. Goede afsluiting: Na iedere wedstrijd wordt er gezamenlijk een drankje gedronken.

Stimuleer Sportiviteit en Respect en voer 'Shake Hands' in bij je eigen team!