header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Vanuit de TC

16-9-2014  | 

Shake Hands!


Sportiviteit & Respect hebben wij als HC Berlicum hoog in het vaandel staan. Bij ons gaan sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand.  Dat willen we graag zo houden en daarom gaan wij het Shake Hands initiatief uitvoeren. Shake Hands heeft als doel extra aandacht te geven aan Sportiviteit & Respect  en daarmee de hockeycultuur waar we allemaal zo trots op zijn bewaren.


Wat houdt Shake Hands in?

Beelden zeggen vaak meer dan woorden, vandaar dat de KNHB een filmpje heeft gemaakt ter ondersteuning. Klik hier voor het filmpje.


Eigenlijk zijn het hele makkelijke en voordehand liggende acties die voor veel spelers, coaches en scheidsrechters bekend in de oren klinken. Concreet houdt het voor de teams, coaches en scheidsrechters het volgende in:


1. Ontmoeting: Bij de toss schudden de aanvoerders en de arbitrage elkaar de hand om elkaar een sportieve wedstrijd te wensen. Zo’n vast moment komt er nu ook met coaches. Zowel arbitrage als coaches worden gestimuleerd elkaar de hand te schudden. Toenadering staat centraal.


2. Voor de wedstrijd: Bij aanvang van iedere wedstrijd vormen alle teams een line-up. De spelers doen dit door een rij te vormen bij de middenlijn en achter elkaar aan te lopen en de tegenstander de hand te schudden. De scheidsrechter moet ervoor zorgen dat er qua tijd ruimte is voor Shake Hands. Shake Hands vindt net voor aanvang van de wedstrijd plaats.


3. Na de wedstrijd: Na iedere wedstrijd geven alle spelers, coaches en beide scheidsrechters elkaar een hand om te bedanken of te feliciteren.


4. Goede afsluiting: Na iedere wedstrijd wordt er gezamenlijk een drankje gedronken.


Wij wensen iedereen een geweldige seizoen toe met veel mooie en sportieve momenten.