header 2023-08 homepage 3 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 11 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 21 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

LISA app

18-9-2014  | 
Nieuwe hockey-app

Sinds een paar weken kun je alle gegevens van je team overzichtelijk bij elkaar houden met de nieuwe hockey-app.
Uitslagen, standen, rijbeurten, nieuws, telefoonnummers, topscorerslijstjes, sponsoracties en nog veel meer heb je vanaf nu allemaal in een oogopslag of een enkele klik beschikbaar met LISA Hockey. 
Het bij elkaar schrapen van al deze informatie via verschillende websites, apps en ingewikkelde excel-sheets is voltooid verleden tijd.

Achtergrond
LISA Hockey is ontwikkeld door het bedrijf LISA in Almere dat bij de plaatselijke hockeyclub is ontstaan. 
In eerste instantie is men gaan werken aan een ledeninformatiesysteem om het ledenbestand voor iedereen transparant en toegankelijk te maken. De input aan informatie van alle vrijwilligers moest worden gekanaliseerd, zodat iedereen dezelfde informatie heeft en updates ook direct met iedereen kunnen worden gedeeld. Alleen al het bijhouden van de juiste telefoonnummers en e-mailadressen is een hele klus, terwijl de communicatie tussen club, spelers, coaches, trainers en scheidsrechters daarvan direct afhankelijk is.
Dat heeft geresulteerd in het LISA Ledeninformatiesysteem dat inmiddels door meer dan tweehonderd hockeyclubs wordt gebruikt, waaronder HC Berlicum.

Niet alleen de ledenadministratie wordt verzorgd door LISA. Er zijn nog veel meer aspecten waarbij LISA ons helpt.
Op de eerste plaats wordt de website volledig gevoed door LISA. Die twee zijn een Siamese tweeling. De één kan niet zonder de ander.
Als je iets verandert in LISA, zie je dat direct terug op de website. De teamindeling, het trainingsschema, de scheidsrechtersplanning, nieuwsberichten, informatiepagina's, teampagina's, de agenda: alles wordt gemaakt in LISA. Ook de gehele wedstrijdplanning is via LISA gekoppeld met de bond en de Standenmotor van de KNHB, zodat al deze informatie direct gedeeld wordt door alle systemen. 
Andersom voedt LISA ook de systemen van de bond. Wat de bond heeft gepland (poule-indeling, wedstrijdprogramma) wordt gedeeld met ons en wat ons wedstrijdsecretariaat heeft gepland, wordt gedeeld met de bond en dus ook met alle andere clubs die LISA gebruiken. Daarom kun je bij uitwedstrijden ook de planning en uitslagen zien van andere clubs. LISA speelt daarin dus een sleutelrol.

App
Omdat zoveel clubs LISA gebruiken, zijn er veel wensen en tekortkomingen komen snel aan het licht. Het verbeteren van het systeem is een continue proces en de ontwikkeling van de app is daar een onderdeel van.
Iedereen heeft een smartphone en heeft die ook altijd bij zich. Voor alles is tegenwoordig een app en LISA kon natuurlijk niet achterblijven.
Alle informatie die voorheen alleen beschikbaar was via verschillende websites, is nu bijeen gebracht in de nieuwe app, die alle informatie rechtstreeks uit LISA haalt.
Het voert te ver om in deze Nieuwsbrief alle functionaliteiten te gaan uitleggen. Daarvoor is een pdf-bestand beschikbaar via de website (via Nieuwsberichten). 

Een aantal dingen wil ik echter even onder de aandacht brengen.
Spelers hebben een andere functionaliteit dan coaches. 
Coaches, trainers en managers kunnen Taken toevoegen, presentielijsten bijhouden, statistieken bijhouden en meer van dat soort dingen. Je dient dan wel gekoppeld te zijn als ondersteuning van je team. Inderdaad, via LISA. 
Ouders kunnen alleen inloggen via de inloggegevens van hun kind en hebben dan 'spelers-functionaliteit'. Het is niet mogelijk meerdere kinderen tegelijkertijd te volgen. Heb je meer kinderen in een ander team, zul je moeten uitloggen en opnieuw inloggen met de gegevens van het andere kind. Je kunt wel een ander team als 'Favoriet' toevoegen via Agenda|Favoriete teams, maar dan heb je alleen de Standenmotor tot je beschikking. Favoriete teams kun je alleen van je eigen club toevoegen. Als je kinderen bij twee verschillende clubs hebt spelen, zul je echt moeten uitloggen, nieuwe club kiezen via Overig|Selecteer club en opnieuw inloggen.
Probeer gewoon even uit wat er allemaal kan.

BELANGRIJK...Update ledenadministratie
Het is erg belangrijk dat je je persoonlijke gegevens even controleert. 
Deze gegevens komen direct uit de LISA ledenadministratie en het mooie van de app is, dat als je deze gegevens aanpast in de app, de ledenadministratie ook direct wordt aangepast.
Als die gegevens niet kloppen of onlangs zijn gewijzigd, kun je ze veranderen via Ik|Account|Instellingen.
Op die manier beschikken de club, de coaches, de trainers, de Arbitragecommissie en alle andere betrokkenen altijd over de juiste gegevens.

Wachtwoord problemen
We weten dat er problemen zijn met het toewijzen van wachtwoorden. 
Iedereen heeft een lidnummer gemaild gekregen met een blanco wachtwoord. Vanwege privacy redenen konden die wachtwoorden niet uitgegeven worden via bulk mail naar meer dan zeshonderd leden.
Het is de bedoeling dat je je eigen wachtwoord opvraagt via de website. Kies 'Inloggen' helemaal rechtsbovenaan op de homepage van de website, vul je lidnummer in en kies 'Wachtwoord vergeten'. Het systeem zou dan automatisch een wachtwoord naar je toe moeten mailen dat je dan zelf weer kunt veranderen via 'Mijn HCB' in de beveiligde omgeving van de website.
Met de nadruk op 'zou', want ook dat werkt in veel gevallen niet goed.
Mocht je problemen hebben met de toewijzing van wachtwoorden, kun je een mail sturen naar [email protected], dan krijg je alsnog individueel een wachtwoord toegestuurd.
Deze informatie staat ook op de website bij de Nieuwsberichten.

Voor vragen, opmerkingen of goede ideeën, kun je een mail sturen naar [email protected].

Veel plezier met de app en maak er optimaal gebruik van!

Dick Gierlings,
App-Team