header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Vanuit de TC

5-12-2014  | 
Vanuit de TC

Met de kerstdagen in aantocht een mooi moment om vanuit de TC terug te kijken op de eerste helft van het seizoen. Met trots kijken wij terug op de huldiging van 13 teams die op verschillende niveaus hebben laten zien wat het is om kampioen te worden. Een mooi resultaat waar jullie als trainer(s), coaches en natuurlijk als spelers en speelsters met recht trots op mogen zijn! Voor ons als TC een signaal dat wij op de goede weg zijn als wij praten over de ontwikkeling van onze jeugd en natuurlijk de daarop volgende doorstroming naar onze senioren teams. Mooi om het enthousiasme te zien en de grote opkomst aan toeschouwers. Hieruit blijkt maar weer de dynamiek die binnen HCB aanwezig is, een groot compliment voor alle betrokkenen.

Verder willen wij jullie een kleine terugblik niet onthouden. Zoals bekend hebben de afgelopen seizoenen in het teken gestaan van de aandacht voor onze jeugdopleiding, waarin prestaties en plezier hand in hand gaan. Inmiddels zien wij zoals bovengenoemd de eerste resultaten, met nadrukkelijke aandacht voor ontwikkeling van basistechnieken, spelontwikkeling en opleiding van zowel spelers en speelsters, maar ook van ons technisch kader, te weten trainers, coaches en begeleiders. Om dit te ondersteunen zijn wij dit seizoen een samenwerking aangegaan met "hockey werkt" die hun expertise inbrengen bij de invulling van het kabouterhockey, maar ook de trainingen van twee van onze talentvolle meisjesteams (MC1 en MB1) die worden getraind door heuse internationals. Daarnaast is Rutger Mauritz gestart als jeugdcoördinator, met het doel de opleiding van trainers en coaches zoveel mogelijk te ondersteunen. Beiden voorbeelden waarin zowel de breedte teams als de meer prestatiegerichte teams de begeleiding krijgen die wij noodzakelijk achten voor de verdere uitbouw van onze jeugdopleiding. Een andere belangrijke doorbraak is de toegenomen interesse in zaalhockey. Zeker voor de ontwikkeling van basistechnieken en spelinzicht een hele waardevolle toevoeging voor onze jeugd.
 
Een aantal mooie ontwikkelingen, maar natuurlijk zitten wij als TC niet stil. Inmiddels zijn wij redelijk georganiseerd met de invulling van verschillende lijncoördinator rollen, veld coördinatoren en TC algemeen functies. Een solide basis om verder invulling te geven aan onze ambities. In dit licht zullen in de winterstop een aantal activiteiten worden georganiseerd, dus houd de website goed in de gaten!

Rest ons eenieder mooie feestdagen te wensen in de hoop een nog succesvollere 2de seizoenshelft te hebben.