header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Van de Bestuurstafel

11-3-2015  | 
De tweede helft van het seizoen 2014/2015 is van start gegaan, zaterdag 7 maart was alweer de tweede speeldag voor de Jeugd. De velden liggen er goed bij en het is behoorlijk druk op en rond de velden van ons complex. De shop in ons clubhuis wordt druk bezocht, voor nieuwe hockeykleding en andere nieuwe hockey attributen. 
Een hoop spannende wedstrijden van de jeugd en na afloop nog wat drinken met de tegenstanders.  

Happy Hockey Sunday
Afgelopen weekend is voor de Senioren de competitie gestart, echter alle teams hebben een uitwedstrijd gespeeld. Aankomend weekend zal er op zondag 15 maart op ons complex in Berlicum door alle Senioren teams gespeeld worden. 
Dames 1 staat momenteel bovenaan, en de kans op een kampioensfeest voor de Dames lijkt mogelijk! 
Heren 1 heeft het wat moeilijker, maar met de nodige steun van supporters moet het mogelijk zijn om uit de "gevaarlijke zone” te blijven. 
Heren 2 staat op een verdiende derde plaats en de kans om kampioen te worden is zeker aanwezig! 
Dames 2, Jong Heren en Dames 1 zijn een nieuwe competitie begonnen en het is moeilijk om daar nu al iets over te zeggen. 

Aanstaande zondag is er weer een Happy Hockey Sunday met disco dus kom sportief kijken naar onze Dames en Heren met daarna een gezellig feestje in het clubhuis!     

Sportief met Respect
Met de start van de veldcompetitie op 7 en 8 maart zijn we ook weer gestart met de campagne "Sportief met Respect”. Deze campagne wordt door veel verenigingen in onze regio gedragen en uitgevoerd met de introductie van Shake Hands. De campagne kent een VERPLICHTEND karakter voor ALLE teams van onze vereniging (van Jongste Jeugd, Junioren, Senioren t/m Heren 1 & Dames 1). De campagne start met het thema Shake Hands waarbij wij de hockeywaarden "Sportief met Respect" weer in ere willen herstellen door de wedstrijden te beginnen en te eindigen met het geven van een hand. Dus….. 

  1. Vóór de wedstrijd ‘line up’ bij de middenstip en handen schudden met de wens "Prettige wedstrijd”’ 
  2. Na de wedstrijd bij de middenstip bedanken van spelers en scheidsrechters 
  3. Beide teams drinken samen een drankje in het clubhuis. 
Wij roepen alle teams van onze vereniging op hier vanaf nu alle medewerking aan te verlenen. Want hockeyen doen we samen en Sportief en met Respect voor elkaar en de scheidsrechters

Drie hoeraatjes 
"Drie hoeraatjes voor de tegenstander en de scheids", een veel gebruikte slogan die we naast  de "Shake hands” weer nieuw leven in gaan blazen! Steeds vaker staan de scheidsrechters onder druk door ouders, spelers of coaches die het beter weten. Terwijl de scheidsrechter de wedstrijd bepaalt en het respect verdient om de wedstrijd te (bege)leiden. Iedere speler wil zich toch het liefst kunnen concentreren op het hockeyen en niet op het fluiten?!

Laten we er met z’n allen weer een sportief en gezellig maar zeker een respectvolle tweede helft van het seizoen van maken!!

Rien van Rosmalen
Voorzitter HC Berlicum