header 2017-2 homepage.jpg
 
 

SELECTIETRAININGEN

18-5-2015  | Het einde van het seizoen nadert, we hebben net een geslaagd hockeykamp achter de rug en de club is achter de schermen al weer druk bezig met de indeling en organisatie voor volgend seizoen. 

Zoals je gelezen hebt op de website in het bericht van 21 april jl is de Technisch Commissie (TC) bezig met de organisatie selectietrainingen om te komen tot een goede indeling voor komend seizoen. De belangrijke punten uit deze communicatie waren:
  • Selectie teams voor de jeugd worden gevormd vanaf de D-lijn, dus niet voor F- en E6-lijnen.        
  • Voor jongensteams geldt dat het eerste team een selectieteam is, voor meisjesteams zijn principe de eerste twee teams selectie teams. 

Voorselectie
Gezien de grootte van organisatie en beoordeling wie er wel en niet mee kan doen aan deze trainingen heeft de TC gevraagd aan de lijn coördinatoren om de ‘voorselectie’ te doen. Hierover is het volgende gecommuniceerd in het bericht van 21 april jl.; 
  • Per hockeylijn (F,E,D,C,B,A) in overleg gaan met één afgevaardigde van elke team (coach of trainer). De lijncoördinatoren zullen initiatief nemen om dit overleg in te plannen.
  • Vanaf E8-tallen, per team feedback verzamelen via coaches / trainers welke twee of drie spelers er aan de bovenkant uitspringen qua hockeyniveau en beleving.
  • Trainingen in selectieteams gaan inplannen waarbij spelers die in een selectieteam willen spelen en in de top 3 van hun team zijn ingedeeld een keer mee te laten trainen met een selectieteam uit de lijn waar ze volgend seizoen gaan spelen.                                               

Teams die deelnemen
Concreet betekent dit dat de huidige teams: JD1 en JC1, M8E1, M8E2, MD1, MD2, MC1, MC2 en MB1worden uitgenodigd door de TC voor deelname aan de selectietrainingen. Hierop aangevuld op aangeven van de lijn coördinatoren meisjes uit de E8-tallen plus kinderen uit andere teams die voorgedragen worden door lijn coördinator na overleg met coach/trainer van het betreffende team.

Jongenslijn
Waarom alleen maar meisjes? Je ziet in de jongenslijn dat alleen JD1 en JC1 worden uitgenodigd. Dit heeft niet te maken met het beleid maar vanwege het feit dat de jongenslijn te krap is dat het spelen van selectie wedstrijden geen toegevoegde waarde heeft voor de team indeling voor volgend jaar. De TC wil benadrukken dat we als club scherp blijven kijken naar inzet en motivatie en het blijven voeren van een consistent beleid ook bij de jongens teams die geen selectietraining speelt. 

Inzet en vaardigheden
Wat verwachten we van meisjes en jongens die in een selectieteam zitten:
  • Bereid om tweemaal per week fanatiek te trainen.
  • Alle wedstrijden aanwezig te zijn en een goede hockeyvaardigheid. 

Programma selectietrainingen
Hoe ziet het programma voor deze trainingen eruit?De selectietrainingen zullen onder zo normaal mogelijke omstandigheden plaatsvinden in de week van 8 juni 2015. Deze training wordt voorbereid en begeleid door de TC (trainingsstof, briefing beoordelaars, instructie trainers en kinderen/ouders).  

Uitkomsten en voorlopige teamindelingen
Het uitgangspunt van de TC is om de nieuwe teamindeling uiterlijk eind juni te communiceren. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben nav bovenstaand, mail dan naar [email protected] en wij reageren via mail of telefoon nav uw vraag of opmerking.