header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Van de bestuurstafel

20-11-2015  | Van de bestuurstafel

Upgrade horeca
De laatste jaren staat verbetering, verandering en professionaliseren hoog in het vaandel bij HC Berlicum. Nadat het terras is aangepakt, de technische commissie verder is geprofessionaliseerd en we druk bezig zijn rondom de communicatie, was het nu ook eens tijd om de horeca op HC Berlicum onder de loep te nemen.

We hebben in augustus een nieuw kassasysteem aangeschaft voor achter de bar, welke in september is geleverd en geïnstalleerd. Dit met als doel om beter inzicht te krijgen in wat we verkopen en verliezen en dus om te kijken waar we nog meer kunnen optimaliseren. We hebben hierbij gekozen voor de organisatie ‘Le Credit Sportif’. Zij zijn gespecialiseerd in het leveren van kassasystemen op sportverenigingen en hebben hierbij veel vergelijkingsmateriaal van andere verenigingen.

Het mooie van dit kassasysteem is, is dat de voorraad hiermee van afstand beheerd kan worden. Ook is er de mogelijkheid om het systeem uit te breiden naar cashless betalen en eventueel clubpassen te realiseren. Kortom, de eerste stap is gemaakt, maar er is nog meer mogelijk!
Naast het nieuwe kassasysteem, hebben we ook voor een andere koffieleverancier gekozen. We hebben de nodige aanpassingen achter de bar gedaan, voor beide aanschaffingen en zijn hier uiterst tevreden over.
 
Alcoholbeleid
Sinds vorig seizoen hebben we onze (bar)vrijwilligers laten weten dat er een certificaat behaald moet worden om achter de bar te mogen staan. In het begin hebben we gecommuniceerd dat dit niet voor iedereen verplicht was, zolang er maar één iemand achter de bar stond, die wel gecertificeerd was. Helaas bleek dit tijdens een controle in begin september niet voldoende te zijn. Iedereen die achter de bar staat, ook op de tijden dat er geen alcohol geschonken wordt, moet dit certificaat behaald hebben. 

Als bestuur zijnde houden we hier streng toezicht op, omdat het de club anders op dure boetes kan komen te staan. We willen iedereen danken voor zijn inzet en tijd, die dit samen met ons hebben opgepakt. Ook willen we nogmaals benadrukken dat we streng moeten zijn op het vragen van legitimatie bij personen onder de 25 jaar. We vragen ieders begrip hiervoor!

Hygiëne
Naast het toezicht op het alcoholbeleid staat ook de hygiëne in een hoog vaandel. Ook hierin vragen we ieders medewerking en doen we een beroep op ieders verantwoordelijkheid om het clubhuis schoon te houden. Denk hierbij aan het vuilnis in de vuilnisbak gooien, maar ook het clubhuis opgeruimd te houden, de bar en keuken schoon te houden enzovoort. Dit is voor iedereen, voor jezelf, maar ook voor een ander net zo fris! Er zijn checklisten te vinden zowel achter de bar als in de keuken.

Uitbreiding van Complex
De veld capaciteit voor onze vereniging is een probleem wat steeds groter wordt De Indeling van de Hockeywedstrijden op de zaterdag  binnen de door de Hockeybond gestelde tijden is bijna onmogelijk; vandaar dat we al geruime tijd bezig zijn om samen met de omliggende verenigingen op sportcomplex de Brand en de Gemeente Sint-Michielsgestel   een oplossing  te vinden.

Samenwerking, multifunctioneel en toekomstbestendig, zijn de  belangrijke uitgangspunten waar we mee te maken hebben. Vanuit de gemeente is er een idee aangereikt waarmee we (de uitbreiding commissie)   druk aan de slag zijn om dat in een uitgewerkt plan te gieten en waarbij alle partijen een goed gevoel bij hebben. Voor ons (HC Berlicum) zou dat betekenen dat er mogelijk achter ons clubhuis een half kunstgrasveld gerealiseerd gaat worden.

Er hebben al behoorlijk wat overleggen plaatsgevonden en er zullen er nog wel enkele volgen maar we komen steeds dichter bij een constructieve oplossing.
Zodra er meer concreet is v.w.b. de uitbreiding veld capaciteit zal dat o.a. via deze weg ( nieuwsbrief en de website) naar jullie gecommuniceerd worden.  


Opfrisbeurt website
De website van onze mooi club is op meerdere fronten toe aan een opfrisbeurt . Naast dat het een verouderd design heeft, moet het ook geschikt gemaakt worden voor tablets en smartphones. Verder moet de inhoud geheel herzien worden, zodat het meer toegespitst is op onze doelgroep (hockeyers en ouders van hockeyers).

De nieuwe website zal meer beeld laten zien dan nu het geval is, waardoor het aantrekkelijker is om er informatie op te vinden. Bovendien zal er meer relevante informatie aangeboden worden en is het beter afgestemd met de populaire LISA-app. Een heel team van allerlei specialisten heeft er hard aan gewerkt om er iets moois van te maken. Het resultaat hiervan zal naar verwachting rond Kerst te bewonderen zijn. Hoe de berichtgeving hierover dus goed in de gaten.