header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Vrijwilliger aan het woord

2-11-2015  | 

Vrijwilliger aan het woord

Stel jezelf eens voor.


Hoi sportievelingen van Hockeyclub Berlicum, 

Ik ben Michiel Kruijssen, 47 jaar en vader van 3 fanatiek hockeyende kinderen. Ongeveer acht jaar geleden ben ik samen met Yvette en onze drie kinderen Fietje (14), Splinter (13) en Storm (10) in het pittoreske Berlicum komen wonen.


Ik ben geboren en getogen in Tilburg en dus een echte Kruikenzeiker. In verband met studies en werk heb ik op verschillende plekken in Nederland gewoond. Tijdens mijn studententijd heb ik als student in Eindhoven, 020 en Tilburg gewoond. Daarna ben ik met Yvette gaan samenwonen in Rotterdam, waar we ongeveer 17 jaar met veel plezier hebben gewoond. In het Rotterdamse hebben we dan ook heel wat mijlpalen mogen beleven zoals trouwen, de geboortes van onze kinderen en het laatste kampioenschap van Feyenoord. Zelf ben ik iedere week nog (te) fanatiek hockeyer bij de veteranen van hockeyclub Den Bosch.

 

Wat doe je als vrijwilliger?


Binnen de hockeyclub Berlicum ben ik al jaren actief als coach van het vriendenclubje van Storm, die nu het sterrenensemble JD1 vormen. Het is een waar genot om iedere week met deze losgeslagen jongens de zaterdagochtend te mogen vullen. Vorig jaar was ik ook coach van het zeer gezellige en talentvolle meisjesteam MC1, waarin onze dochter Fietje toen speelde. Hiernaast ben ik nauw betrokken bij de lobbyclub "de kunstgrasjagers” die zich inzetten voor het realiseren van een extra kunstgrasveld voor onze groeiende en bloeiende hockeyvereniging. En natuurlijk ga ik veel kijken naar JC1, waarin onze zoon Splinter speelt. Na een jarenlange voetbal carrière bij de gezellige voetbalclub BMC, heeft ook hij ervoor gekozen om te gaan hockeyen.Je kunt dus spreken van een ware hockeyfamilie!

 

Waarom ben je vrijwilliger geworden?


Vrijwilliger word je eigenlijk niet, maar op een dag ben je dat ineens. Ik ben graag betrokken bij de activiteiten van onze kinderen en vind het super leuk om ze te enthousiasmeren voor sport en dan met name voor het hockeyspelletje. Ik geloof dan ook in een positieve benadering van kinderen voor sport en samen dingen doen en heb zelf aan den lijve ondervonden dat het hockeyspelletje steeds leuker wordt naarmate je er ook beter in wordt. Daarom breng ik graag mijn enthousiasme en kennis over op de jeugd om ze beter te maken en ze nog meer plezier aan het hockeyspelletje te laten beleven.

 

Kortom ik kan het iedereen aanraden om heerlijk met onze jeugd aan de gang te gaan en te genieten van het onbezonnen enthousiasme van onze kinderen.

 

Ik geef mijn stick door aan:

Jan Tielemans