header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Van de bestuurstafel

2-12-2015  | 

Einde buitenseizoen, begin zaal.
De eerste helft van het seizoen zit er weer op. Het buitenseizoen gaat in rust terwijl binnen in de zaal diverse teams weer aan de slag gaan met zaalhockeyen. Afgelopen zaterdag zijn de herfstkampioenen gehuldigd en hier waren veel 1e lijnteams bij. Een mooi resultaat vanuit het beleidsplan TC. 
Daarnaast worden er vanuit allerlei teams initiatieven getoond om, naast het hockey, toch lekker aan de gang te blijven, zoals bootcampen en speciale fitnessprogramma’s door verschillende teams.

Nieuw half kunstgrasveld.

Ook als bestuur zitten we niet stil. We zijn intensief in gesprek met gemeente, korfbalvereniging en voetbalvereniging om een extra half kunstgrasveld te gaan realiseren. Sinds enkele weken komt hier weer schot in en beginnen we op koers te geraken. In de volgende nieuwsbrief zal hier meer over verteld worden.

Versterking complex-beheer.
Daarnaast zijn we sinds de zomerperiode een samenwerkingsverband aangegaan met Hub Rosmalen en Hub Oss, een school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs. Op initiatief van één van de vaders van meisjes MD1, Gert Fransen, komen vanaf dit najaar 2 à 3 keer per week enkele enthousiaste jongeren (3 à 4 per groep met een begeleider) op ons complex het onderhoud doen. Dit doen zij in het kader van de opleiding groenvoorziener die binnen de opleiding wordt aangeboden. Een mooie kans en gelegenheid voor onze hockeyclub om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Wij helpen hen en zij ons met het bijhouden van het complex en de velden.

Het onderhoud bestaat uit het bijhouden van het groen, snoeien, schoffelen en graskanten steken. Daarnaast wordt in deze periode van bladval eenmaal per week het blad van de velden geruimd.

Om het juiste werkgereedschap te hebben, is een beroep gedaan op Agri Bouwmarkt uit Berlicum. Zij hebben al het gereedschap geleverd tegen een gereduceerd tarief. Als bestuur zijn wij Agri Bouwmarkt hier erg erkentelijk voor.

Kortom, we blijven als Hockeyclub Berlicum op allerlei vlakken in beweging!

Als laatste wil ik, namens het gehele bestuur, iedereen fijne Kerstdagen toewensen en een goed en gezond 2016!! Tot volgend jaar op de club!

Ton de Kroon
Bestuurslid Accommodatie