header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Vrijwilliger aan het woord

11-12-2015  | 


Hallo allemaal, mijn naam is Risette Lammers. 
Eigenlijk moet ik eerlijk bekennen dat ik de nieuwsbrief nooit lees. Tijdens een van mijn bezoekjes aan de kapper werd ik door Mireille Jetten geattendeerd op mijn ‘opdracht’ voor de Nieuwsbrief, maar ik deed dit lachend af als een grap. Toen ontving ik een mailtje en werd mij gevraagd om snel iets in te sturen. Een goede wake-up call voor mij dat er naast mijn gezin, mijn fulltime baan en mijn sociale leven, nog meer te beleven valt. Jan Tielemans, dank je wel voor het doorgeven van de vrijwilligershockeystick en voor deze wake-up call! Ik zal je een keer extra indelen om te rijden :-)

De meesten zullen mij wel kennen, maar voor degenen voor wie ik nog steeds een onbekend gezicht ben, zal ik wat over mezelf vertellen. Vroeger (is dat 10 jaar geleden?..hahaha) ben ik in Berlicum begonnen met hockeyen. Mijn vader was lid van het bestuur en het voelde als heel logisch (voor hem dan), dat ik ook ging hockeyen. Het talent van mijn familie is bij mij nooit echt naar buiten gekomen, maar…ik had plezier en dat plezier zorgde ervoor dat mijn sociale leven wakker werd geschud op de hockeyclub. Samen met mijn toenmalige teamgenootjes zijn we van de mini’s naar de dames gegroeid. We hebben elkaar leren kennen, samen opgegroeid, werden vriendinnen en gingen samen uit, leerden elkaars vriendjes kennen en gingen de hockeyfeestjes af.

De liefde voor hockey is voor mij echt een rode draad in mijn leven 
en daarom leek het als vanzelfsprekend dat ik mezelf heb aangemeld als vrijwilliger. Ik ben begonnen als coach van het team waarin Romy (van Bergen) speelde, samen met Pepijn Smits. Wat hebben we een leuke tijd gehad en wat had het team zich binnen no time ontwikkeld…we werden zelfs kampioen! Ook een tweedaags toernooi meegemaakt en een les geleerd: als moeder/coach moet je niet meegaan naar een tweedaags (feest)toernooi…ieeeeee. Wat mij betreft is dat echt een vader/begeleider-ding. Toen het team een damesteam werd, hebben Rien en Erik zich ontfermd over de dames.

Na een aantal jaren de ene dochter te hebben gecoacht, kun je natuurlijk niet achterblijven bij de ander. En omdat ik werd gevraagd om een team te coachen dat nogal wat problemen had, heb ik niet lang hoeven nadenken. Leuk…een nieuwe uitdaging! Samen met Camiel ben ik toen begonnen om het team waarin Yara (van Bergen) en Lobke (Stokkermans) speelden, te gaan coachen. Hilariteit alom, want Camiel zonder hockeykennis, maar wel in bezit van de nodige voetbaltermen, zorgt voor de nodige lachsalvo's.
Toen de pubertijd voor de meiden aanbrak, werd het coachteam versterkt met een ervaren hockeyer: Hans van Gameren. Zijn kennis en kunde is geweldig en niet alleen tijdens de wedstrijden, maar vooral ook tijdens de trainingen. Petje af voor Hans die een groep puberende meiden kan stimuleren om toch serieus te trainen zonder daarbij zijn geduld te verliezen!

Eigenlijk kan ik wel door blijven gaan over hoeveel lol ik samen met mijn onmisbare mede coaches, lieve meiden en geweldige ouders heb op het hockeyveld (en daarnaast), hoeveel spelplezier het (nu) Jong Dames 2 ons en zichzelf bezorgt en hoe close wij zijn geworden, maar je moet het eigenlijk zelf ervaren wil je begrijpen wat ik bedoel. Hockeyvrijwilligers zijn noodzakelijk voor onze club, maar het is voornamelijk erg leuk. Buiten in weer en wind, samen winnen, samen verliezen, samen schreeuwen, samen lachen, samen huilen en natuurlijk samen een drankje. Onbetaalbare herinneringen en dat is precies wat achter op onze truien staat…hockey, serious fun!

Het zal geen verrassing zijn dat ik de vrijwilligershockeystick doorgeef aan Camiel Stokkermans.