header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Van de bestuurstafel

24-2-2016  | 

De 2e helft van het seizoen 2015 / 2016 gaat binnenkort van start. De klasseindelingen zijn inmiddels bekend, en ik mag vol trots zeggen dat er een behoorlijk aantal teams zijn gepromoveerd naar een hogere klasse. We mogen hierbij ”Sub-topklasse” benoemen, een hele prestatie.  Dat is toch een zichtbaar teken dat het goed gaat met onze hockeyclub. 

Niet alleen op sportief gebied succes maar beetje bij beetje beginnen de plannen van de uitbreiding van onze accommodatie met een half kunstgrasveld realiteit te worden. Ook dat mag wel een succes genoemd worden. Er is behoorlijk wat werk verzet en de geweldige samenwerking met BMC voetbal en BMC korfbal en de gemeente Sint-Michielsgestel hebben hier op een positieve manier aan bij gedragen. Op 10 maart a.s. zal het plan besproken worden in de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel. Wij zullen daar als hockeyclub Berlicum natuurlijk op een gepaste wijze onze plannen kracht bijzetten.

Ook op techniek zal HC Berlicum in de spotlicht komen te staan. Het is nog in de ontwikkelingsfase, maar binnenkort zal er een pilot plaatsvinden waar enkele van onze teams aan gaan meewerken. Het betreft een systeem waarbij de spelers op het veld worden gedetecteerd waarna in statistieken af te lezen is hoe je hebt gespeeld, hoe je je opstelt tijdens de wedstrijd, hoe je staat wanneer je een bal slaat, hoe hard je een bal slaat, hoe vaak en naar wie je de bal het meeste speelt en nog veel meer. Deze statistieken worden dan weer verwerkt in een film van de gespeelde wedstrijd. Met deze gegevens kan de trainer en coach zien waar en hoe de sterke en zwakke punten van een speler en van het team als collectief zijn. Zo nodig kan dan extra getraind worden op die punten waar het nog beter kan. Binnenkort zal hierover meer gecommuniceerd worden door het bedrijf wat deze pilot uitvoert.

Mogelijk dat het op de Zondagen nog wat drukker gaat worden, zeker met de start van het seizoen 2016/2017. We verwachten dat er een heus veteranenteam van start gaat!! Hiernaast gaan er dit voorjaar 2 nieuwe F-teams van start. Kortom allemaal positieve ontwikkelingen. 

Tot slot wensen we jullie allemaal een sportief, respectvol maar ook een succesvol 2e helft van het seizoen toe.

Rien van Rosmalen