header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Vrijwilliger aan het woord

1-4-2016  | 

Stel jezelf eens voor:
Hoi allemaal, ik ben Ton de Kroon, 46 jaar, en woon ruim 14 jaar samen met Ellen en Janne (13) en Tijn (12) in Berlicum. Ik zit sinds augustus 2009 in het bestuur als bestuurslid Accommodatie.
In het dagelijks leven ben ik mede eigenaar van adviesburo R.I.E.T. in Bunnik waar ik als specialist Sport en Cultuurtechniek werkzaam ben.

Naast de "hockey-hobby” houd ik van actief buiten bezig zijn, zoals zeilen, skiën, vrijwilligerswerk in het bos (o.a. houtzagen). Het zeilen doe ik fanatiek met onder andere wedstrijdzeilen in de winter op een kajuitzeiljacht en in de zomer op een open zeilboot.

Ik vind het leuk om de wedstrijden van Tijn te kijken bij JC2. Langs de lijn is het altijd gezellig met de vele ouders die komen kijken naar "onze jongens”. Daarnaast pik ik, als het planningstechnisch kan, tevens een voetbalwedstrijd van Janne mee bij BMC.

Wat doe je als vrijwilliger?
Als bestuurder ben ik verantwoordelijk voor het totale beheer en onderhoud van de kunstgrasvelden, de kleed- en clubaccommodatie en bijkomende zaken, zoals schoonmaak en afval. Tevens ben ik verantwoordelijk voor de hockeymaterialen, zoals trainingspullen en keepersspullen. Dit alles doe ik samen met de onderhoudsman Adrie van Vlijmen, de Materialencommissie en de Kluscommissie van HCB.

Naast de boel draaiende houden, ben ik momenteel ook betrokken bij de realisatie van ons extra halve kunstgrasveld.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?
Sinds 2008 is Tijn begonnen met hockeyen en kwam ik regelmatig op de hockeyclub. In mijn vriendenkring zit Hans Pernet, mijn voorganger/bestuurslid, die opzoek was naar een goede opvolger voor hem. Na een gesprek met de vorige voorzitter en Hans was ik om en heb ik de functie als bestuurder aanvaard.

Omdat ik al in de aanleg en onderhoud van o.a. sportaccommodaties werkzaam was, was het voor mij ook geen grote stap om dit te doen. Ik maak momenteel ook veel gebruik van mijn connecties in de branche. Daarmee probeer ik de kwaliteit van de accommodatie op peil en liefst naar een hoger niveau te brengen.

Ik vind het tevens leuk om met allerlei mensen samen te werken en samen voor de hockeyclub mooie dingen te doen.

Ik geef mijn stick door aan:
Sander de Schutter