header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Uit de TC

1-5-2016  | 

Nieuw arbitrageplan 

De KNHB adviseert om het fluiten van jongs af aan te integreren in de hockeyopleiding. Hierdoor is het fluiten van wedstrijden, net als trainen en het spelen van wedstrijden, een wezenlijk onderdeel van het lidmaatschap. Elke wedstrijd moet immers gefloten worden, maar het garandeert ook adequate kennis van de spelregels van alle spelers.

Er is door de Arbitragecommissie een Arbitrageplan opgesteld. Het doel hiervan is om de arbitrage naar een hoger plan te tillen en te borgen voor de toekomst. Goede arbitrage draagt ertoe bij dat er meer respect en sportiviteit op de hockeyvelden komt. Dit komt ook de kwaliteit van de wedstrijden ten goede. Zowel spelers, coaches als toeschouwers zullen hiervan profiteren.
Lees het volledige plan hier op onze website: 

Selectietrainingen voor wie en wanneer
In de vorige nieuwsbrief hebben wij uitgebreid de selectieprocedure beschreven voor het nieuwe seizoen. In deze nieuwsbrief kunnen jullie lezen wanneer en voor wie deze selectietrainingen gaan plaatsvinden en wat spelen in een prestatieteam inhoudt.

Voor wie
De spelers en speelsters worden individueel uitgenodigd om deel te nemen aan de selectietrainingen door de junioren – of seniorencommissie. Op grond van beoordelingen en selectietrainingen wordt een selectie gemaakt. Deze selectieronde vindt plaats onder leiding van de betreffende commissie. Zij vragen ondersteuning van de huidige en/of toekomstige trainers en coaches. 

Wanneer
De selectietrainingen vinden plaats op woensdagavond 15 juni.

Wat betekent spelen in een prestatieteam?
Als speler van een prestatieteam verwachten wij dat je:
  • twee maal per week fanatiek gaat trainen;
  • alle wedstrijden en trainingen aanwezig bent (slechts om dringende redenen zeg je af);
  • jezelf op de training en de wedstrijd maximaal inspant;
  • je altijd op tijd voor de training en de wedstrijd aanwezig bent;
  • je een prestatietoeslag van 25 euro bovenop de reguliere contributie betaald, i.v.m. betaalde trainers.
Verder bepaalt de coach de speeltijd van de spelers. Dit kan betekenen dat niet alle spelers evenveel speeltijd krijgen.