header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Vrijwilliger aan het woord

1-6-2016  | 
Sander de Schutter heeft de stick aan mij overgedragen. Dat betekent dat ik nu iets over mijzelf ga vertellen en natuurlijk over mijn vrijwilligerswerk bij de club.  

Ik ben Margit Wannink-Roelofs Heyrmans. Ik ben getrouwd met Robert en trotse moeder van Noortje (9) en Roos (8). In het dagelijks leven werk ik als studievoorlichter op de Technische Universiteit in Eindhoven. Ik probeer scholieren enthousiast te maken voor de studie Scheikundige technologie. Ik heb zelf in Groningen scheikunde mogen studeren en kan dus uit eigen ervaring vertellen. Dat werkt goed. 

Het wonen in het Bourgondische Brabant bevalt ons erg goed. Ook van de verhuizing van ’s-Hertogenbosch naar Berlicum in 2006 hebben we nog geen seconde spijt gehad. We komen bij wijze van spreken intussen vaker bij De Prins en de Witte Zwaan dan in de Bossche binnenstad. Naast hockey sta ik graag op de tennisbaan van de Berlicumse tennisclub.

Maar wat is nu mijn verbinding met de hockeyclub?
Na de geboorte van Roos ben ik lid geworden van de hockeyclub. Hockeyen kon ik niet maar door mijn start bij de trimhockeyers heb ik de grondbeginselen geleerd. Ik kwam bij de trimhockeyers in een warm bad terecht en ik kan het iedereen aanraden. De laatste twee jaar heb ik in een damesteam op maandagavond gespeeld. Erg gezellig!

Zoals Sander het al vertelde coacht Robert het team van Noortje en heb ik de afgelopen twee jaar de wedstrijden van het team van Roos mogen begeleiden, samen met Astrid van Ierland. De samenwerking met Astrid was erg plezierig en het is leuk om de ontwikkeling van je dochter en haar vriendinnetjes in het team op de voet te volgen en te stimuleren. 

Daarnaast heb ik met een aantal dames vorig jaar en ook dit jaar de minislotdag in Berlicum georganiseerd. Ik vind het leuk om te organiseren. Dat doe ik op mijn werk, dus dan is het kleine moeite om dat ook voor de club te doen. Vooral ook de voorbereidingen met de andere dames is leuk om samen te doen.

Door de drukte moet ik nu wel keuzes maken. Ik heb besloten om te stoppen met hockey om wat meer ruimte in de agenda te creëren. Maar natuurlijk wil ik wel graag betrokken blijven bij de club waarbij mijn dochters spelen en zal me als vrijwilliger voor de club blijven inzetten.

Ik geef mijn stick door aan.... Layla Ariba