header 2017-2 homepage.jpg
 
 

Verslag Kerstballen – Kerstkransjes

7-1-2012  | Op 17 december 2011 hebben de Kerstballen (team van ouders van MC1 en JD1) tegen de Kerstkransjes (MC1 en JD1) gespeeld. Om en om speelden de Kerstballen viermaal een kwartier tegen JD1 afgewisseld door MC1.

De weergoden waren ons zeer goed gezind. Na een hele werkweek regen was het zaterdagmiddag prachtig droog hockeyweer. De scheidsrechters Peter Brösel en Bert Pernet hadden er zin in en floten feilloos in de sfeer van de wedstrijd.

Ondanks het letterlijk en figuurlijk uitschakelen van de aanvalsleider van de Kerstballen (Marco van de Sant) door de Kerstkransjes, gaven de Kerstballen (ouders) in de eerste helft hockeyles aan de Kerstkransjes (JD1). Na een kwartier stond het 3-0.

In de 2e helft namen de Kerstballen het op tegen de Kerstkransjes (MC1). Al meteen werd duidelijk dat dit moeilijker zou worden. De Kerstkransjes schroefden het tempo flink op en kwamen een aantal maal dicht bij de goal. Het slot op de deur (Rien van Rosmalen) gaf echter geen krimp. Met twee mooie aanvallen werd het uiteindelijk 2-0 voor de Kerstballen.

Tijd voor een korte pauze in het clubhuis. Hier stonden glühwein, warme chocomelk en oliebollen klaar om even bij te komen. Linda en Mireille nogmaals bedankt voor de organisatie.

Bij aanvang van de derde helft van de Kerstballen tegen de Kerstkransjes lieten de Kerstkransjes (JD1) zien dat zij niet van plan waren zich opnieuw te laten piepelen. De conditie van de Kerstballen begon op dit moment ook al aardig af te nemen. Het spel golfde op en neer en aan beide kanten werden de mooiste kansen gemist. Uiteindelijk bleef het 0-0.

De 4e helft waren het vooral de Kerstkransjes die het initiatief hadden. De Kerstballen kwamen er met een paar counters spaarzaam uit. De Kerstkransjes lieten mooie driehoekjes zien alsmede een paar fantastische passeertrucs. Het vizier stond bij beide teams niet scherp waardoor het ook hier 0-0 bleef.

Hierna was het tijd om het met alle Kerstkransjes (MC1 en JD1) het op te nemen tegen de Kerstkransjes. Deze laatste 10 minuten waren voor de Kerstballen werkelijk overleven. De Kerstkransjes creëerden kans op kans. Met kunst en vliegwerk wisten de Kerstballen uiteindelijk het doel schoon te houden.

Na het laatste fluitsignaal was het opnieuw tijd voor glühwein en warme chocomelk.

Fotoverslagje
Zie via deze link een kort fotoverslagje.