header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Vrijwilliger aan het woord

3-10-2016  | 
Ik ben Wouter Koning en mijn kinderen spelen alle drie bij de club. Veerle hockeyt in MF4, Thorsten in J8E2 (samen met Ad Knaapen coach ik hen) en Zahra in MD1 (dit team train ik samen met Cindy Willems-Deley).

Hilde vroeg in de vorige nieuwsbrief welk moment als trainer/coach bij mij indruk heeft gemaakt. Er zijn een aantal momenten geweest waar ik wel van onder de indruk was. Zo hebben de jongens die wij coachen het in de 3-tallen en 6-tallen erg zwaar gehad. Zo goed als alles verloren, maar toch kwamen ze elke keer weer met plezier trainen. Op zaterdag gingen ze vol goede moed weer aan de slag om een mooie pot te spelen. Dat was bijzonder om te zien. Dit jaar in de 8-tallen zijn we vooral trots, omdat ze alles lijken te winnen.

Als trainer verbaas ik me er steeds weer over hoe snel de ontwikkeling gaat binnen een team. Ik ben 3 jaar geleden in de 6-tallen mijn dochter gaan trainen en zo meegegroeid naar een elftal. Als ik zie wat die meiden in 3 jaar allemaal bijgeleerd hebben, petje af .
Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat veel ouders betrokken zijn bij de club en het team. Via de groepsapp en lisa app is informatie snel gedeeld en is iedereen op de hoogte. Er zijn bijvoorbeeld altijd genoeg auto’s om te rijden. Vaak is er van elk kind minstens 1 ouder aanwezig bij de wedstrijd. En niet onbelangrijk, het fruit is altijd goed verzorgd door degene die aan de beurt is.

Voor de volgende nieuwsbrief geef ik het stokje door aan Rein van Lith met de volgende vraag; "Wie of wat heeft je doen besluiten om coach te worden van je dochter”