header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Team in de Spotlight

1-12-2016  | 

MF3: "A je to a je to, winnen doe je zo. Yeah!”

Meisjes F3 is één van de vele miniorenteams die HC Berlicum rijk is, maar MF3 is natuurlijk niet zomaar een team. Het team bestaat uit 8 talenten die met veel plezier elke woensdag en zaterdag op het hockeyveld hun uiterste best doen en daarnaast vooral heel veel lol met elkaar hebben. De meiden hockeyen nu zo’n 1,5 jaar en spelen een klein jaar competitie. In die tijd hebben ze al verschillende overwinningen behaald die uiteraard uitgebreid gevierd worden. De meiden kennen elkaar al geruime tijd, aangezien ze allemaal in groep 4 zitten van de Theresiaschool. Het team wordt getraind door de altijd enthousiaste Remco (high five) van de Schans en gecoached door Stan en Rik.

Een korte omschrijving van deze leuke en gezellige meiden:

·Evi Frunt: Evi loopt standaard 1 rondje extra bij het inlopen, zodat ze goed warm aan de wedstrijd kan beginnen. Daarnaast zorgt Evi voor de nodige afleiding bij de meiden als de spanning te hoog oploopt door tijdig een grapje te maken.

·Sam de Goeij heeft het hockey met de paplepel ingegoten gekregen, aangezien haar vader een van de langst zittende nog actieve leden van de club is. Sam ontpopt zich tot een echte "ausputzer” die niet makkelijk te passeren is. Ze voorkomt dan ook menig doelpunt.

·Pien van der Pas: met een enorme drive en wilskracht loopt Pien over het veld. Pien geeft nooit op en zal een tegenstander niet zomaar laten passeren. Moe en voldaan komt ze van het veld en meestal heeft ze dan ook wat doelpuntjes meegepikt.

·Teuntje (arendsoog) Blokx: samen met Evi zorgt Teuntje voor de grappen op en rondom het veld. Een echte sfeermaker, en het is erg mooi om te zien dat ze steeds fanatieker op het veld wordt en dat de trainingsarbeid tot resultaat leidt.

·Noortje Gordijn: de spits van het team. Als Noortje op dreef is, is ze niet te stoppen en scoort ze aan de lopende band. Haar moeder heeft inmiddels vast spijt dat ze Noortje eens 1 euro per doelpunt heeft beloofd.

·Pleun van den Thillart: Pleun is de tacticus van het veld en denkt al in driehoekjes en looplijnen. Daarnaast verzorgt Pleun de niet onbelangrijke randzaken zoals de mascotte en de koeken na afloop van de wedstrijd.

·Jasmijn Franken: Jasmijn kan eigenlijk op elke positie goed uit de voeten, dus ideaal voor de coaches. Jasmijn blijft 2 x 20 minuten geconcentreerd op het veld en laat zich niet uit het veld slaan.

·Florine Kitslaar: Florine speelt bij voorkeur vanuit het midden en is een echte doorzetter, ze is balvast en mede daardoor een plaagstoot voor elke tegenstander.

·Tenslotte is ook Donna van Outheusden dit jaar als reserve aangehaakt. Donna komt uit een voetbalfamilie en snapt daarom het spelletje erg snel. Donna is erg fanatiek en staat keer op keer te springen om als invaller een potje mee te spelen.

Sinds kort heeft MF3 zelfs een heuse mascotte, die in het leven is geroepen door de meiden zelf en door de trainster van de meiden Mimo is genoemd. Deze mascotte is een trouwe supporter van het team evenals de meeste ouders van de meiden overigens. Het is elke week dan ook volle bak langs de lijn. Al deze positieve aandacht zorgt overigens ook wel eens voor iets te veel afleiding bij de meiden waardoor de tegenstander er snel vandoor gaat en kans heeft om te scoren. Meiden, let dus op de bal en de tegenstander! Een gezamelijke yell mag natuurlijk niet ontbreken. Steevast begint MF3 elke wedstrijd met: "A je to, A je to, winnen doe je zo, yeah!”