header 2023-08 homepage 3 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 11 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 21 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Let’s Roll: 1 juli

18-5-2017  | In onze vereniging is een groep vrijwilligers actief die met groot enthousiasme en plezier veel werk voor de club verzet. Dankzij hun inzet beleven onze leden veel hockeyplezier en houden we de vereniging organisatorisch en recreatief draaiend.

Helaas is de groep actieve vrijwilligers niet groot genoeg en merken wij dat het vaak dezelfde mensen zijn die zich voor het reilen en zeilen van de club inzetten. Het is erg jammer om vast te stellen dat het zo lastig blijkt te zijn om meer leden en ouders enthousiast te maken om een steentje bij te dragen. Er kunnen uiteraard verschillende redenen zijn waarom dit het geval is. Velen zijn zich bijvoorbeeld niet altijd bewust van de werkzaamheden die moeten gebeuren. Het kan ook zijn dat mensen meerdere verplichtingen hebben.
Feit is dat wij een vereniging zijn die bestaat uit leden en ouders. Samen moeten wij er voor zorgen dat onze club kan blijven bestaan. Als dat niet lukt, zou onze mooie club verloren kunnen gaan en is er geen hockey meer voor ons en onze kinderen. 

Hockeyclub Berlicum is een vereniging en geen bedrijf met personeel waar je een dienst van koopt. Graag willen we onze vereniging gezamenlijk in stand en draaiend houden. Om dat te bereiken is een veel grotere groep actieve leden en ouders nodig. Vele handen maken immers licht werk! Op zaterdag 1 juli vindt onze jaarlijkse vrijwilligers werving Let’s Roll plaats. 

Samenbrengen van vrijwilligers op de club
Let's Roll brengt vraag en aanbod van vrijwilligers binnen onze club samen. Het uitgangspunt is dat veel mensen wel willen helpen, maar niet weten wat er zoal te doen is. Door dat duidelijk te maken en de mensen op de club samen te brengen, kan een enorm potentieel vrijwilligers worden vrijgemaakt.

Om welke vrijwilligerstaken gaat het?
Met Let’s Roll werft onze club zowel mensen die zich structureel voor de vereniging inzetten als mensen die af en toe de handen uit de mouwen willen steken. Dat varieert van verschillende rollen rondom een jeugdteam, het organiseren van activiteiten, commissiewerk, het verzorgen van communicatie tot het klussen in en rond het clubhuis.

Concrete invulling Let’s Roll
Alle jeugdteams van het komende seizoen worden met hun ouders uitgenodigd om op 1 juli op de club aanwezig te zijn. Terwijl de jeugdteams het veld op gaan voor allerlei hockeyactiviteiten en een teamfoto, verdelen de ouders in het clubhuis de rollen rondom de teams en de overige vrijwilligerstaken. Vervolgens vullen de ouders de taken in op het teamformulier dat wordt ingeleverd bij een lijncoördinator of bestuurslid. Het bestuur verwacht alle jeugdteams en hun ouders op deze bijeenkomst te verwelkomen.

Nu al benieuwd waar we als club nog extra handen kunnen gebruiken? Bekijk de vacatures op bijgaand intekenformulier.
Reacties

Nikki Versteeg
Is er al bekend wanneer de nieuwe teamindeling bekend gemaakt wordt?

Reageer op het nieuws