header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Mogen wij je aandacht voor....

21-4-2018  | Als voorzitter van onze mooie club wil ik graag jullie aandacht vragen voor een paar belangrijke zaken.

We zijn al weer halverwege het lenteseizoen. Dat is voor ons als bestuur de tijd om alvast vooruit te kijken naar het volgende seizoen. Hierbij wil ik jullie deelgenoot maken van een aantal zaken die ons op dit moment bezighouden. Allereerst maken we ons al jaren sterk voor positief coachen. Ik ben er trots op dat het bij onze club zo goed gaat en heb er alle vertrouwen in dat dit zo blijft. Met al die positiviteit blijft het voor iedereen leuk om te hockeyen en te begeleiden. 

AVG
Op 25 mei a.s. treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in. Deze  vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). De AVG ziet toe op bescherming van de privacygegevens van onze leden. Maurits Goudziers is druk bezig om de implementatie voor onze club vorm te geven zodat we de privacygegevens zo optimaal mogelijk kunnen beschermen. Ik wil Maurits hiervoor graag bedanken!

Horeca
Klaas en Bianca hebben de afgelopen jaren op een geweldige manier invulling gegeven aan onze horeca activiteiten. Helaas hebben zij aangegeven te willen stoppen. Met de opvolging zijn we druk bezig, maar wil nog niet zo vlotten. Mocht je interesse hebben, of iemand kennen die interesse heeft, om de horeca invulling te geven dan horen wij dat graag van je.  

Evenementen
De komende periode staan er nog een aantal leuke en sportieve evenementen op onze kalender. Op onze website lees je daar alles over. Vier ervan wil ik graag hier benoemen:
  • Ons befaamde hockeykamp viert dit jaar haar 5-jarig jubileum. Op 19 en 20 mei zijn  alle C-, D-, en E8-teams welkom om deel te nemen aan het kamp. Tot 27 april is inschrijving nog mogelijk. Voor meer info verwijs ik naar het nieuwsbericht op onze website.
  • Op 16 juni vindt de Minislotdag plaats, waarvoor nu alweer veel voorbereidingen zijn getroffen. Kom gerust op de club langs om een kijkje te nemen.
  • Op zaterdag 23 juni vieren we de afsluiting van het hockeyseizoen met het FVK-toernooi, worden onze kampioenen gehuldigd en sluiten we de dag af met een BBQ en muziekfeest. Ik hoop je daar te mogen begroeten, want zonder jullie geen feest! 
  • Enkele dagen later, op donderdag 28 juni, 20:00 uur ben je welkom om een speciale ALV bij te wonen. Ik heb namelijk besloten om na zeven jaar voorzitterschap de voorzittershamer over te dragen aan de dan te kiezen voorzitter. Dat is tegelijkertijd het bruggetje naar het volgende waarvoor ik jullie aandacht vraag: mijn opvolging. 

Opvolging huidige voorzitter
Volgens onze statuten draagt het bestuur een nieuwe kandidaat voor. Tien seniorleden kunnen ook een kandidaat voordragen. De kandidaatstelling van tien seniorleden moet ten minste 7 dagen voor de vergadering schriftelijk bij het bestuur kenbaar worden gemaakt. De kandidaat van het bestuur wil ik graag bekendmaken. 
Dat is Robert Wannink. Hij stelt zich hieronder aan jullie voor. 

Even voorstellen…
Mijn naam is Robert Wannink. Sinds onze kinderen hockeyen ben ik met grote regelmaat in het clubhuis te vinden. Mijn Achterhoeks accent kan in dit Brabantse land zijn opgevallen. Mijn accent verraadt mijn afkomst: ik ben opgegroeid in de Achterhoek waar ik zo ongeveer dagelijks op het voetbalveld was te vinden. Hockey bestond niet in mijn dorp. Ik had kortom geen last van keuzestress.

Na de middelbare schooltijd ben ik rechten gaan studeren in Nijmegen om uiteindelijk in 1998 in ’s-Hertogenbosch te gaan wonen. Al snel rolde ik de advocatuur in. Daarnaast heb ik in ’s-Hertogenbosch Margit leren kennen. We besloten om in Berlicum een huis te kopen, waarna al snel onze dochters Noortje en Roos werden geboren. 

We hoefden Noortje niet te stimuleren om te hockeyen. Haar vriendinnen en zij vonden het vanzelfsprekend om te gaan hockeyen. Samen met mijn goede vriend Sander de Schutter coachen wij dit team vanaf het prille begin. En dat doen we jaren later nog steeds. Sander is zo ongeveer geboren in een hockey outfit en weet alles van het spelletje. Intussen weet ik ook het nodige maar de technische knowhow ligt toch echt bij hem. Maar we zijn een goed team, waarbij ik (samen met Sander en teammanager Twan van Eenbergen) de spirit, het enthousiasme en het onderlinge respect in het team (inclusief de ouders) koester. 
En dat is wat ik straks ook graag in bestuur en in de vereniging wens te doen: mensen verbinden, uitvoering geven aan (gemaakte) plannen, het plezier binnen de club behouden en het onderlinge respect borgen. Waar Sander mijn technisch geweten is bij het team van onze dochters, daar heeft de club het geluk te beschikken over een ervaren technische commissie (met natuurlijk de vele andere onvolprezen onbenoemde adviseurs, de vele stille krachten). Alle portefeuilles binnen het bestuur worden bovendien behartigd door bekwame clubmensen. Ik heb gemerkt dat iedereen erg toegewijd is en veel energie steekt in de club. Dat houden we natuurlijk graag zo. 

Als mijn voordracht door de ledenvergadering wordt aangenomen dan mag ik kortom op een rijdende trein springen. Hoe prettig is dat!
Wat ook erg prettig voor mij is, is dat ook dochter Roos hockeyt en mijn vrouw Margit eveneens een grote betrokkenheid heeft bij de club. Ze heeft al van alles georganiseerd en was ook een tijdje coach. Het tijdbeslag zal groot zijn, dus dan is het wel zo prettig als het thuisfront daarvoor de ruimte geeft en achter de keuze staat. 

Graag wil ik afsluiten met een woord van dank aan de huidige voorzitter. De club is als gezegd op alle fronten kerngezond en dat is niet in de laatste plaats te danken aan Rien van Rosmalen. Al vele jaren heeft Rien zich met hart en ziel ingezet voor de club, waaronder in zijn rol als voorzitter. De club is Rien enorm veel dank verschuldigd. Gelukkig stopt hij niet als actief lid van onze club. Want ik heb intussen Rien mogen leren kennen als een heel prettig mens, clubman en Bourgondiër. Een prachtige combinatie. 
Rien, ontzettend bedankt voor al je werk! 

Kortom: 'ik heb er zin an'! 
Ik hoop jullie -net als Rien- te mogen begroeten bij de ALV op 26 juni! 
De officiële uitnodiging volgt nog.Reacties

Juliette ten Horn
👍 goed bezig!
Sophie Stokkelaar
Succes Robert!
Andele Bergsma
Toppertje!!

Reageer op het nieuws