header 2023-08 homepage 21 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 3 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 11 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Hockey is zo cool!

15-10-2018  | In de stralende oktober zon spelen meer dan 30 jongens van 5 tot 9 jaar het coole Urban Hockey. Fanatiek in de weer met sticks, winkelwagens, kratjes, knotsen. Niks is te gek. Onder leiding van de enthousiaste Heren 1 gaat het er fanatiek aan toe. Niet alleen tijdens de spelletjes en trucs maar zeker in het afsluitende partijtje waar de heren 1 worden ingemaakt door de jongens. Onder gejuich van de ouders kwamen ze trots het veld af voor een lekker broodje knakworst. Een mooie sportieve ochtend voor de mannen.  

Lekker rammen
De E-jongens vinden het een super ochtend: ‘Met een skateboard van de helling af is leuk’, ‘lekker rammen met knotshockey’ en ‘een leuk parcours met van die trucjes en autobanden’ en ‘We wonnen van de groten’.    

Er waren elf kinderen die nog niet op hockey zitten, maar het wel erg leuk lijkt. Mads, met Ajax shirt, is een voetballer. Hij vindt hockey heel leuk: hard slaan met de bal, met de stick de bal pakken. Alleen dat bitje, daar moet ie even aan wennen. Patrick, zijn vader, lachend: ‘Een hockeyhart en voetbalhart liggen dicht bij elkaar. Mads heeft passie voor de bal en vindt het spelletje lekker ruig. Mooi om te zien’.  

De mannen van heren 1 waren onder de indruk van de jongens. Roan: ‘De jongens zijn lekker fanatiek. Mooi als ze enthousiast worden en blijven voor hockey.  Hockey is een snel spelletje met veel dynamiek en vraagt veel inzicht. En  blijft in beweging. Doordat ze de regels aanpassen, blijft het altijd spannend’.      

Organisatie
Urban Hockey wordt twee keer per jaar georganiseerd, in het voor- en najaar. Het is bedoeld om jongens kennis te laten maken met hoe leuk, stoer en cool hockey is. Met dank aan Thijs, Maarten, Marjanka en Natasja voor de perfecte organisatie. En Bram, Jeroen, Roan, Teun, Hans, Martijn, Koen, Niels, Wouter en Matijs van Heren 1 die vroeg hun bed uit moesten om met de kids hun warming up voor de wedstrijd in de middag te starten.

Bekijk de foto's van de geslaagde ochtend in ons foto album.Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws