header 2023-08 homepage 21 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 3 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 11 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Urban Hockey groot succes

31-3-2019  | 

Zondag 31 maart, 10 uur: 50 jongens tussen de 5 en 9 staan te trappelen om te beginnen met Urban Hockey. Onder hen 14 jongens die nog nooit hebben gehockeyd en een stick hebben vastgehad. Zij hebben er ook zin in. Maar vinden het ook wat spannend. Mees (7 jaar) wacht op zijn bitje. Die ligt nog in het warme water. Het is even wennen als het daarna in je mond zit. Mees is er samen met twee vriendjes. Zijn moeder: "Hij is sportief. Zit ook op judo, maar samen actief bezig zijn in een team is heel erg leuk. Hij heeft geen tijd om te praten, zo druk is hij bezig”. 

Vooral de knotshockey en poedersuiker om meppen is favoriet. Daarna met grijze haren van de suiker op een skateboard de helling af. Super cool. 


Goed ingespeeld en warmgedraaid spelen de 50 kleine mannen een wedstrijd tegen Heren 1. Ze zorgen voor een stunt. Ondanks de zware tegenstand en balkunsten van heren 1, weten de F en E-tjes van de mannen te winnen. ‘Bijna niet meer voor te stellen dat we zelf ook zo zijn begonnen’ zeggen de grote kerels.


Daarna lekker uitrusten met broodjes knakworst en ranja. En vol verwondering kijken naar de kunsten van de goochelaar. Urban Hockey team: dank voor de mooie dag. En Heren 1: hartelijk dank voor de begeleiding!