header 2017-2 homepage.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Nieuw: keeperscarrousel E-tallen

22-9-2019  | 

We willen bereiken dat het teamlid dat de dag daarop in de goal staat tijdens de wedstrijd daar met meer vertrouwen en plezier staat.


‘Weg, weg, weg die bal’: tijdens de nieuwe keeperscarrousel van de E-tallen gaat het er fanatiek aan toe op vrijdagmiddag. 


Carlijne (MB1), Maud (MC1) en Senna (MC2) zijn de vaste keepers van hun teams. Nu trainen ze de E- keepers. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk.


‘Dat is ook net de bedoeling’ zegt Karen Copier die de keeperscarrousel coördineert. ‘We weten dat sommige kinderen er tegenop zien om te keepen. Tijdens de training op vrijdagavond krijgen ze net de techniek mee om het wat makkelijker te maken. En voor degene die vaker willen gaan keepen is dit een mooie opstap naar de echte keeperstraining.’ 


Bob, J8E1, heeft er lol in. Hij trapt de bal hard naar links en rechts. ‘Je moet goed richten en met de binnenkant van je voet de ballen wegschoppen. En met de stick in 1 hand je uitrekken. Het is wel fijn dat je dat leert.’ Dat zal de tegenstanders morgen best tegenvallen om een doelpunt te gaan maken. 


Sinds vrijdag 6 september heeft Hockeyclub Berlicum naast een reguliere keeperstraining voor alle vaste keepers er een nieuwe variant "de keeperscarrousel” bij. Dit is een wekelijkse carrousel voor de E-tallen, waarmee we willen bereiken dat het teamlid dat de dag daarop in de goal staat tijdens de wedstrijd daar met meer vertrouwen en plezier staat. 


Zij krijgen de beginselen van het keepen en wat extra tips van de vaste keepers van onze club bijgebracht. Uiteraard hopen wij dat dit in de toekomst nog meer vaste keepers oplevert.


Graag nodigen wij ook de ouders van onze E-jeugd van harte uit om een kijkje te komen nemen tijdens de keeperscarrousel. Deze wordt iedere vrijdag voor een competitiewedstrijd van 17.15 tot 18.00 uur op veld 3 achter het clubhuis.


Voor meer info of vragen kunt u een mail sturen naar [email protected]

Karen Copier & Mireille Gijsberts

Keeperscoördinatoren HC Berlicum