header 2017-2 homepage.jpg
 
 

Update Coronavirus en maatregelen HCB

5-5-2020  | 
Update 6 mei, 20.30 uur

Het kabinet heeft op dinsdagavond 6 mei de coronamaatregelen binnen de sport per 11 mei versoepeld. Dat betekent dat ook hockeyers met een leeftijd van 18+ per 11 mei weer kunnen gaan trainen, onder voorbehoud van een goedgekeurd protocol. Want ook deze trainingen zijn alleen maar mogelijk wanneer iedereen zich aan bepaalde afspraken houdt. NOC*NSF, de KNHB en andere sportbonden werken daarom aan een algemeen sportprotocol net zoals dat eerder is opgesteld voor kinderen tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar. Daarop aansluitend werken we binnen de hockeysport met een hockeyspecifiek protocol, ook voor senioren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: trainen met beperkt aantal personen en begeleiders op het veld, te allen tijde 1,5 meter afstand houden, geen wedstrijden en toernooien en regels met betrekking tot gebruik van materialen.

De KNHB hoopt een protocol voor de leeftijdscategorie 18+ en een algemeen geldend sportprotocol vrijdag aan het einde van de dag te kunnen delen met ons.

Jeugd t/m 12 jaar
Jeugd tot en met 12 jaar (F, E en D) start vanaf woensdag 6 mei weer met trainen. Vooralsnog eenmaal per week, één uur. F en E6/8-teams gaan dat op woensdag doen, D-teams op vrijdag. De trainingsstof wordt door de Technische Commissie in een circuitvorm opgezet. Bekijk hier het trainingsschema.

Jeugd 13 t/m 18 jaar
Als blijkt dat de werkwijze en aanpak bij de jongste jeugd bevalt gaan we opschalen naar de jeugdteams C tot en met A. Tot die tijd is het dus niet toegestaan voor leden vanaf 13 jaar te trainen op ons complex.

Verplichte hygiënemaatregelen
Om de hygiënemaatregelen van het RIVM op te kunnen volgen, zijn er protocollen geschreven. Zorg dat je als speler, ouder en trainer op de hoogte bent van alle hygiënemaatregelen voordat je het complex betreed.

Toezichthouders gezocht
Het is belangrijk daadwerkelijk te handelen naar de protocollen. Daarom dient er tijdens trainingsactiviteiten altijd iemand aanwezig te zijn die namens de vereniging toezicht houdt op de juiste werkwijze. Dit staat ook in het algemene sportprotocol beschreven. Wij zoeken hier nog vrijwilligers voor. Wil jij het mogelijk maken dat onze jeugd weer kan gaan sporten? Meld je dan nu aan als corona toezichthouder door een e-mail te sturen naar: [email protected]

Alle competities seizoen 2019-20 beëindigd
Alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden en toernooien blijven verboden. Alle competities van het seizoen 2019-2020 zijn vroegtijdig beëindigd. Dit betreft dus ook alle jeugdcompetities.

Clubhuis en kleedkamers blijven gesloten
Ons clubhuis, de kleedkamers en het materialenhok blijven gesloten, ook voor diegene die beschikken over een sleutel van bijvoorbeeld een ballenlocker.

Meer informatie
Wil je meer weten over het sportprotocol en alles wat daarmee te maken heeft? Lees dan verder op de website van de KNHB.

Opzeggen lidmaatschap kan tot 1 juni
Wil je je lidmaatschap opzeggen? Uiteraard vinden we dat jammer. 
Geef je opzegging inclusief volledige naam-, adres- en teamgegevens door via [email protected]. We stellen het op prijs al je even aangeeft wat de reden van je afmelding is.