header 2023-08 homepage 3 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 21 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 11 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Corona en hockeycompetitie

19-8-2020  | 

Hockeyclub Berlicum volgt alle adviezen en protocollen vanuit de KNHB en zal haar leden via de website op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Mocht je onverhoopt toch vragen hebben dan kun je een e-mailbericht sturen naar het bestuur.

We zetten ze op een rijtje.

Algemeen
De algemene regels blijven uiteraard ook op onze club van toepassing: houd anderhalve meter afstand, nies/hoest in je elleboog en roep/schreeuw niet, was regelmatig je handen. In het clubhuis mogen maximaal 100 mensen aanwezig zijn, mits deze zich kunnen houden aan de 1,5 meter afstand. Buiten geldt ook de 1,5 meter-regel: iedereen is verplicht om 1,5m afstand (2 hockeysticks) van elkaar te houden.
Op onze club is iedereen welkom, mits zij zich houden aan de richtlijnen zoals die gelden op ons complex.

Thuisquarantaine
Ben je onlangs in een land met code oranje geweest? Blijf dan bij thuiskomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. In die periode ga je dus niet trainen en/of een wedstrijd spelen.

Langs de lijn
Ook langs de velden gelden de algemene afstandsregels. Personen die tot één huishouden/gezin behoren hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden en mogen naast elkaar langs de lijn staan. Voor alle anderen geldt 1,5 meter afstand langs de lijn.

Uitzonderingen
Jongeren tot en met 17 jaar hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden;
Kinderen tot en met 12 jaar hoeven daarnaast geen anderhalve meter afstand te houden tot anderen;
Personen die tot één huishouden/gezin behoren hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden.
 
Hoe gaan we om met strafcornermaskers?
Ons advies is om zo veel mogelijk een eigen, persoonlijk masker te gebruiken. Is dit niet mogelijk, plaats dan achter het doel een desinfecterende alcoholspray waarmee de materialen ontsmet kunnen worden. Dit is tijdens wedstrijden wellicht een taak voor de wisselspelers. Tijdens oefenwedstrijden is het vanzelfsprekend ook mogelijk hiervoor extra tijd in te plannen.
 
Mogen we met elkaar in de auto stappen naar uitwedstrijden?
Het advies is om vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen wanneer personen van buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en/of bij uitwedstrijden.

Kleedkamers
De kleedkamers zijn tot nader order dicht. Kom omgekleed naar de club. Douchen of teambespreking in de kleedkamer is derhalve ook niet mogelijk. Ons complex is groot genoeg, ieder team kan buiten een plek vinden voor de teambespreking.

Tot slot
Naleven van deze regels kunnen wij (bestuur en medewerkers clubhuis) niet alleen doen. Spreek elkaar aan en vooral: neem je eigen verantwoordelijkheid door je aan deze regels te houden. Gebruik je gezonde verstand! Ook al schat je de kans dat er via jou besmettingen plaatsvinden misschien "klein” in, de gevolgen kunnen zeer groot zijn. Het zou kunnen betekenen dat we alsnog niet kunnen hockeyen dit seizoen. We moeten het met z’n allen doen!

Wij wensen jullie een plezierig, veilig en sportief seizoen!

Afhankelijk van de ontwikkeling van het virus kunnen de maatregelen in de komende periode nog worden aangepast! Houd de website/app in de gaten.