header 2023-08 homepage 11 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 21 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 3 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Nieuws vanuit de gemeente

11-7-2022  | 

Beste leden,

Graag informeren we u met dit bericht over de ontwikkelingen op Sportpark De Brand in Berlicum.

Renovatie hockeyveld
Uit het keuringsrapport van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) is gebleken dat het hoofdveld van H.C. Berlicum niet meer aan de normen voldoet. De bond adviseert dringend om zowel de toplaag als de fundering aan te pakken. Sterker nog: de KNHB mag een club met een afgekeurd veld uit de competitie halen. Dat willen we voorkomen. Om die reden geeft de gemeente binnenkort opdracht om het hockeyveld te laten renoveren. De bedoeling is, dat de renovatie is afgerond voordat het nieuwe seizoen begint. Zodat H.C. Berlicum kan blijven meedoen aan de competitie.

Sportpark De Brand
Parallel aan de renovatie van het hockeyveld, zijn er al een tijdje gesprekken tussen de gemeente en voetbalvereniging BMC, korfbalvereniging BMC en H.C. Berlicum over het sportpark in zijn geheel. Zo is er gekeken naar een mogelijke herinrichting van velden. Maar ook naar een eventueel nieuw gezamenlijk onderkomen voor alle drie de sportclubs. Inmiddels is duidelijk dat deze ideeën geen invloed hebben op de plek van het hoofdveld van H.C. Berlicum. Daarom wordt dat nu alvast vernieuwd. Ondertussen blijft de gemeente samen met de clubs werken aan de rest van het sportpark.

Kleed/waslokalen
De bestaande kleed/waslokalen op het sportpark zijn inmiddels verouderd en aan vernieuwing toe. Zodra duidelijk is welke financiële mogelijkheden de gemeente heeft, gaat de nieuwe wethouder in gesprek met het bestuur van de sportclubs over de vervolgstappen. Deze gesprekken worden de komende maand gepland. We houden u op de hoogte van de uitkomsten.