header 2023-08 homepage 3 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 11 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg header 2023-08 homepage 21 Hockeyclub Berlicum HCB.jpg
 
 

Coach/Manager

Wat is coachen?
Een coach van een jeugdteam heeft geen gemakkelijke taak. Naast specifieke hockey-aspecten krijgt hij/zij te maken met opvoedkundige aspecten, zoals "Hoe ga je om met je tegenstanders?", "Hoe ga je om met scheidsrechters?", "Hoe zorgen we met z'n allen voor "fairplay”?", enz. Klik hier om er meer over te weten te komen.

Eerste contact met het team
Een goed tijdstip voor de eerste ontmoeting met het team kan de eerste training na de vakantie zijn. Het hele gezelschap, inclusief trainer (en ouders), wordt verondersteld op dat moment aanwezig te zijn. Als plaats van samenkomst kan het veld, clubhuis of kleedkamer zijn. Lees meer.

Welke begeleiding vraagt een minioren-team?
De begeleiding van een team begint vóór een wedstrijd en eindigt met een nabespreking na de wedstrijd. Waar je allemaal aan moet denken lees je hier
De KNHB ondersteunt coaches en trainers graag bij de uitvoering van hun taak. Daarom vind je hier diverse artikelen en hulpmiddelen voor coaches.

Welke begeleiding vraagt de elftalhockeyer? 
De begeleiding van jeugdteams die elftalhockey spelen is natuurlijk afhankelijk van de leeftijdscategorie. D-jeugd is nog afhankelijk van de volwassene, terwijl de A-jeugd redelijk in staat zal zijn zelfstandig te handelen. Dit verschil uit zich met name in het sociale gedrag. Daarnaast zijn er uiteraard grote fysieke verschillen te constateren. Hoe een elftalhockeyer begeleid moet worden is dus niet in het algemeen aan te geven; er zullen per leeftijdscategorie andere accenten gelegd moeten worden. Lees meer.
Daarom vind je hier diverse artikelen en hulpmiddelen voor coaches.

De activiteiten van een coach rondom de wedstrijd 
Als coach heb je met een aantal activiteiten rondom een wedstrijd te maken. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Wil je er meer over weten, klik dan hier.